Jasmin Repeša: Skupina nije lagana, ali naše su ambicije velike

Jasmin Repeša: Skupina nije lagana, ali naše su ambicije velike

- Onako kako se sami postavimo i shvatimo igru takav ćemo rezultat i ostvariti. U cijeloj priči ovisit ćemo najviše sami o sebi, objašnjava Repeša nakon ždrijeba SP- u Španjolskoj

Nakon što je Hrvatsku “ples kuglica” u Barceloni svrstao u grupu B zajedno s Argentinom, Grčkom, Filipinima, Senegalom i Portorikom, izbornik Jasmin Repeša prokomentirao je hrvatske protivnike na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj. Hrvatska će put do druge faze natjecanja tražiti u Sevilli na parketu dvorane Palacio Municipal de Deportes koja prima 10 tisuća gledatelja.

– Teško je sada govoriti o protivnicima dok ne krenemo u dublju analizu reprezentacija koje nas očekuju. Grčka, Argentina, Portoriko, sve su to dobre ekipe. Tu je su i Filipini, Senegal, ne znam što bi sada rekao, samo je jasno da su to zemlje u kojima je košarka zaista u ekspanziji, objasnio je na početku izbornik hrvatske reprezentacije.

Reprezentacija ima velike ambicije

Iako “na papiru” skupina izgleda lagana, s nekoliko egzotičnih selekcija (Filipini, Senegal) Repeša poziva na oprez:

– Nemojmo biti entuzijasti jer o ekipama ne znamo još ništa, pričekajmo da vidimo rostere kojima raspolažu. Nemojmo zaboraviti da su to ekipe s nekoliko NBA igrača, dodao je Repeša.

Hrvatske ambicije na svjetskoj smotri u najvećoj će mjeri ovisiti o sastavu ekipe. Ako glavne uzdanice budu zdrave, Hrvatska može daleko.

– Bez lažne skromnosti kažem da su naše ambicije velike, sada samo preostaje da vidimo tko će se odazvati u reprezentaciju, odnosno na koga ćemo moći računati. To je jedna od najvažnijih činjenica jer tek onda možemo početi nešto slagati i raditi. Prije svega treba podrobno krenuti u analizu onoga što nas čeka.

Najteže će definitivno biti s Argentinom i Grčkom. Trofejna generacija “gaučosa” je pomalo na zalazu, ali je svejedno reprezentacija najvišeg ranga kvalitete. Grčka je pak stari hrvatski znanac. Posljednji okršaj odrađen je na Eurobasketu u Slveniji. Nakon prave drame slavila je Hrvatska.

– Grčka je zapravo jedina reprezentacija koju poznajemo i to sad svježe iz Slovenije, sve ostalo su nepoznanice i bilo bi suludo išta govoriti o tim reprezentacijama.

Hrvatska ovisi sama o sebi

Hrvatska se u slučaju očekivanog prolaska u sljedećoj fazi križa s reprezentacijama iz skupine A. Nakon ždrijeba ova je skupina odmah zaradila epitet “skupina smrt”. Čine ju aktualni svjetski prvak SAD, europski prvak Francuska, pomlađena Srbija, neugodni Brazil i egzotični Egipat i Iran.

– Prve četiri reprezentacije govore sve, ne moram vam ništa govoriti, o njima se sve zna, dodao je hrvatski izbornik i na kraju zaključio:

– Onako kako se sami postavimo i shvatimo igru takav ćemo rezultat i ostvariti – još jednom ponavljam, u cijeloj priči ovisit ćemo sami o sebi.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.