Javio se Šarić: Kao razlog za neodlazak Hrvatske na SP i Olimpijadu optužuje FIBU

Javio se Šarić: Kao razlog za neodlazak Hrvatske na SP i Olimpijadu optužuje FIBU

Smisao kvalifikacija u kojem ne igraju ponajbolji igrači svojih država, nema prevelikog smisla

Foto: Gettyimages

Hrvatski košarkaški reprezentativac Dario Šarić u intrvjuu za Sportando optužio je FIBU za nemar i prozvao ih kao glavne krivce za neodlazak hrvatske na Svjetsko prvenstvo i Olimpijske igre.

Hrvatska je nakon poraza od Poljske u petak izgubila mogućnost plasiranja na spomenuta natjecanja. Iako postoji još mogućnost da FIBA organizira dodatne kvalifikacijske turnire, po uzoru na one koje su nam osigurale nastup u Riju, ovakav sustav natjecanja gdje ponajbolji igrači reprezentacija ne mogu igrati za svoju državu Dario smatra apsurdnim:

“Kvalifikacije u kojima igrači iz NBA lige i Eurolige ne mogu igrati po meni nemaju nikakvog smisla” i nastavio.

“Naravno da mi se ovo ne sviđa. Igraš u SAD-u, a u isto vrijeme tvoja reprezentacija igra kvalifikacijsku utakmicu za Svjetsko prvenstvo koje su kvalifikacije za Olimpijske igre i ti nemaš mogućnost predstavljati svoju zemlju. To je sve razočaravajuće i ovakav sistem nije bio dobar za na našu reprezentaciju.”

Bilo kako bilo, sljedeće veliko natjecanje na koje hrvatska košarkaška reprezentacija ima mogućnost se plasirati je Europsko prvenstvo 2021. godine, ali do tada ostaje veliki upitnik tko će nastupati za reprezentaciju. Bojan Bogdanović tada će zagaziti u svoju 33. godinu života i s obzirom da se u Indiani profilirao u jednog od nositelja igre, pitanje je s kakvim mogućnostima će dočekati spomenuto natjecanje.

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.