Jedini Dalićev pomoćnik: “Igrači nisu bojkotirali Čačića!”

Jedini Dalićev pomoćnik: “Igrači nisu bojkotirali Čačića!”

Trener vratara Marjan Mrmić već 17 godina radi u Hrvatskom nogometnom savezu.

Nakon otkaza Anti Čačiću s bivšim izbornikom su otišli i njegovi prvi pomoćnici Joe Šimunić i Ante Miše, dok je jedini preostali član stručnog stožera Marjan Mrmić ostao s privremenim (a vjerojatno i dugoročnim rješenjem) rješenjem na klupi, Zlatkom Dalićem.

Mrmić u hrvatskim nogometnim selekcijama kao trener vratara radi već 17 godina, a klupsku karijeru gradi u turskom Bešiktašu gdje zajedno s Matejom Mitrovićem brani hrvatske boje. Osim Mrmića, novi izbornik Dalić u stručnom je stožeru imao kondicijskog trenera Leonarda Sovinu.

Mrmić je bio u oba stožera, sadašnjem i prethodnom, a kao početak Čačićevog kraja, odnosno rezultatskog kraha, vidi poraz na Islandu koji Hrvatska nije zaslužila.

“Sve je krenulo od te utakmice na Islandu, kad su igrači već bili na odmoru. Iako nam Island nije napravio neke prilike, mi smo imali veće. Primili smo gol u zadnjoj minuti i to nas je sve skupa pokolebalo. Mislili smo da ćemo se vratiti, međutim, potom smo pokradeni u Turskoj, gdje smo bili vrlo dobri. Ok, bilo je i naših pogrešaka, a mogli smo dobiti glatko. Nakon toga se stvarala pomalo, neću reći panika, ali nervoza”, kazao je Mrmić opovrgnuvši tezu kako su igrači zaslužni za Čačićev otkaz.

“Ne vjerujem da su ga igrači bojkotirali. Kažem, sve je to splet okolnosti. Nismo tako specijalno loše igrali. Da smo dobili Tursku riješili bismo se svih briga”, nastavlja Mrmić u istom tonu.

S obzirom kako je provodio vrijeme s igračima i novim izbornikom, trener golmana sigurno zna koje je metode Dalić koristio u pripremi dvoboja protiv Ukrajine.

“Nismo imali puno vremena, presudili su najviše individualni razgovori s igračima, pa kolektivni sastanak. No, i dečki su između sebe pričali puno. Svi skupa stavili smo glave na okup i to je bilo ključno. Nismo zaboravili igrati nogomet, bilo je presudno da se ekipa na terenu postavi kako se postavila. Da su igrači iskazali vjeru i na pravi način demonstrirali svoju kvalitetu”, zaključio je Mrmić koji se, kao i ostatak Hrvatske, zaledio prilikom jednog dalekometnog pokušaja Ukrajinaca u prvom dijelu kada je vrataru Danijelu Subašiću ispala lopta iz ruke.

“Začudio sam se u prvi čas, ali u kasnijoj analizi udarca vidio sam da je lopta jako nezgodno išla, plesala, sva sreća da je bio u tom kutu pa je otišla u korner. Ali, možda to niste vidjeli, Subašić je onu loptu koja je prohujala kraj rašlji dirao taman toliko koliko je trebalo”, pohvalio je za kraj svog pulena Mrmić.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.