Jedrenje: Vujasinović s prvog mjesta pao na peto

Jedrenje: Vujasinović s prvog mjesta pao na peto

Hrvatski jedriličar Milan Vujasinović nalazi se na petoj poziciji nakon tri natjecateljska dana Europskog prvenstva klase finn u Barceloni.

Vujasinović je bio vodeći nakon prva dva dana i odrađena tri plova. Prvenstvo je otvorio pobjedom u jedinom plovu, a potom je bio četvrti i drugi. Četvrti plov završio je kao 44. pa je s ukupno 51 negativnim bodom pao na peto mjesto.
Lošije od Vujasinovića prošao je branitelj naslova europskog prvaka s prošlog EP-a Ivan Kljaković – Gašpić koji je bio 48. te je ukupno 20. s 90 negativnih bodova.

Nešto bolji dan imao je Nenad Bugarin koji je sa 111 bodova završio na 28. mjestu u konkurenciji 90 jedriličara. Najbolji nastup od naših jedriličara s 12. mjestom upisao je Josip Olujić koji se sa 150 negativnih bodova popeo na 40. mjesto.

Zanimljiv je dvoboj između Milana Vujasinovića i Ivana Kljaković – Gašpića kao predigra za nastup na Svjetskom prvenstvu koji će biti odlučujući za odlazak na Olimpijske igre u Rio de Janeiru. Jedno mjesto za Hrvatsku izborio je Kljaković – Gašpić svojim srebrom na SP-u 2014.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.