Nakon odlične podrške u Slavonskom Brodu

Još jedna odlična podrška našim košarkašicama stigla i od Osijeka

Još jedna odlična podrška našim košarkašicama stigla i od Osijeka

Hrvatska ženska reprezentacija u Osijeku igra posljednju domaću kvalifikacijsku utakmicu za EuroBasket 2017 protiv Nizozemske. Tim su povodom hrvatsku žensku reprezentaciju primili gradonačelnik Ivan Vrkić i župan Vladimir Šišljagić, u Gradskoj upravi Grada Osijeka gdje su zaželjeli dobrodošlicu hrvatskoj reprezentaciji i poželjeli sreću u utakmici s Nizozemskom.

Nakon odlične podrške u Slavonskom Brodu, ženska košarkaška reprezentacija dobila je tako još jednu i u Osijeku. U odličnoj atmosferi djevojke su porazgovarale s gradskim čelnicima Grada Osijeka, pohvalile uvjete za treninge kao i smještaj te potpisale loptu koja ostaje Osijeku za uspomenu na žensku reprezentaciju.

“Nadam se da ćemo u srijedu, u 19:00 sati svi slaviti u Gradskom vrtu. Osijek je puno puta bio domaćin raznoraznih natjecanja, europskih i svjetskih i uvijek je to prolazilo u najboljem redu. Nema nikakvog razloga da tako ne bude i sada po pitanju organizacije. Vjerujem da ćete se ugodno osjećati svih ovih dana da ćete imati izuzetno dobre uvjete za treninge i pripremu, a da će se sve to u srijedu odraziti i na dobar rezultat koji će jamčiti šanse za EuroBasket 2017 u Češkoj. Želim vam puno uspjeha, što manje ozljeda, oni koji ih  liječe da do srijede to zaliječe  i da se onda zajedno veselimo. Hvala vam što ste našli vremena tijekom ovih priprema da imamo to zadovoljstvo i čast primiti vas ovdje u Osijeku, u prostorima Grada Osijeka”, rekao je Vladimir Šišljagić, župan Osječko-baranjske županije na prijemu hrvatske ženske reprezentacije.

Nakon župana Osječko-baranjske županije, nadovezao se i domaćin, gradonačelnik Grada Osijeka Ivan Vrkić. “Župan i ja izražavamo dobrodošlicu jer ste došli u grad Osijek. Moram vam reći da sam bio u dvojbi da li da budem domaćin i onda su mi rekli da ima jedna vaša djevoja koja je moje visine, onda sam pristao”, našalio se gradonačelnik Vrkić i nasmijao sveprisutne. “Zahvala onima koji su izabrali Osijek jer Osijek se potvrđuje kao središte u kojem se mogu događati veliki sportski uspjesi. Tako da ste na pravom mjestu, dodajte tu malo energije i samopouzdanja i uspjeh će doći sam od sebe. Osijek je spreman na takve pothvate, na vama je samo da to odradite, a mi ćemo navijati. Želim vam puno sreće, zadovoljstva i uspjeha. Koristim ovu priliku i da pozovem sve na utakmicu u srijedu.”

„Hvala vam na gostoprimstvu”, rekao je izbornik hrvatske reprezentacije Braslav Turić. “U Osijeku je zasad sve super, nadam se da će tako biti i dalje. Za zahvalu vama, želio bi da u srijedu odigramo odličnu utakmicu i upišemo pobjedu, naravno veću od devet razlike.”

“Zahvaljujem se u svoje ime, i ime svih cura.” Stala je tu kapetanica Jelena Ivezić i odmah krenula na poklone. Reprezentacija je županu Vladimiru Šišljagiću i gradonačelniku Ivanu Vrkiću poklonila potpisani dres hrvatske reprezentacije s brojem 12. Djevojke su također dobile poklone Grada Osijeka, a županu je posebno bilo drago uručiti slavonski šal kapetanici hrvatske reprezentacije. Nakon razgovora čelnih ljudi Osijeka i hrvatske reprezentacije, djevojke su se zaputile put hotela na odmor, a nakon toga ih očekuje večernji trening.

Kvalifikacijska utakmica za EuroBasket 2017 između Hrvatske i Nizozemske na rasporedu je u srijedu, 24. veljače 2016. u Osijeku (dvorana Gradski vrt) s početkom u 19:00 sati.

Ulaz je slobodan.

Ženska reprezentacija 2 []

Foto: HKS/Kapetanica Jelena Ivezić poklonila potpisani dres hrvatske reprezentacije

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.