Josip Bepo Filipi objavio prekid karijere!

Josip Bepo Filipi objavio prekid karijere!

Mladi (25) boksač Josip Bepo Filipi objavio je prekid karijere, vijest je to koja je zatekla sve ljubitelje boksa. ”Ništa u nas ne funkcionira kako treba!”, izjavio je.

Za sada je ova odluka privremena, no nadajmo se da će se ipak predomisliti i ubrzo vratiti u ring. Podsjetimo, Josip je Hrvatski prvak te najbolji u svojoj kategoriji. Na Mediteranskim igrama u Mersinu 2013. godine osvojio je srebro, dok na Europskim igrama u Bakuu osvaja brončanu medalju.

Naime, Bepo još uvijek nije prebolio neodlazak na Europsko prvenstvo u Harkiv, kada je umjesto njega išao treći s državnog prvenstva i to je kako kaže glavni razlog odustajanja.

”Premda kažu da vrijeme liječi sve rane, gorak okus je još uvijek prisutan jer sam ja trebao ići. To sam zaslužio, ali tako nije mislio onaj koji odlučuje, nema svrhe više se vraćati na to. Bio sam spreman kao nikad”, rekao je razočarani Bepo.

Što slijedi nakon ove teške odluke?

Potreban mi je odmor. Najbolje mjesto za to su rodne Sali. Jasno, veći dio ljeta sam radio jer malo koji boksač u Hrvatskoj može sebi priuštiti da ne radi, od nečeg se ipak treba živjeti. Uzimam predah od boksa, treba mi. Jednostavno, ništa u nas ne funkcionira kako treba. Uvijek se gledaju nečiji sitni interesi, a to mene ne zanima. Dapače, jako me frustrira. Želim samo trenirati, nastupati, cijelog sebe sam uložio u to, ali očigledno to nije dovoljno. Nisam ničiji igrač, niti ću biti. Ako moji dosadašnji rezultati nisu bili jamac da nešto vrijedim, onda u redu. Neko vrijeme me sigurno neće biti, želja mi je okušati se u profesionalnim vodama, ali za to se treba puno toga poklopiti. Vidjet ćemo. , zaključio je Filipi.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.