Jedna od velikih nada judo sporta

Judašica Barbara Matić na pripremama za Rio

Judašica Barbara Matić na pripremama za Rio

Za Olimpijske igre trenira i priprema se u Poreču.

Matić će 10. kolovoza u Carioca Areni u Riju pokušati osvojiti medalju u kategoriji do 70 kilograma. Zbog ozljede ramena izbivala je četiri mjeseca s tatamija te nije mogla nastupiti u završnim kvalifikacijama za Igre. Zato se kvalificirala kroz kontinentalnu kvotu po kojoj se može plasirati samo jedna judašica iz svake države. Barbara je 67. hrvatska sportašica u 13. sportu koja se kvalificirala za Rio.

„Još nisam svjesna da idem na Olimpijske igre, koje sam uvijek dosad pratila na TV-u. Inače se dobro nosim s tremom, tako da vjerujem da niti u Riju neću imati problema s tim. Pripremamo se za Rio, treninzi su naporni, pogotovo otkako smo tu u Poreču na Olimpijskom trening kampu, u sklopu Judo Festivala“ rekla je ova 21-godišnja Splićanka, inače redovna studentica splitskog Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje.

Osim titule svjetske juniorske prvakinje 2013. i 2014. godine, Barbara je postala i europska juniorska prvakinja 2013. godine, a može se pohvaliti i srebrom s Europskog juniorskog prvenstva 2012. i 2014. godine. Na Europskom seniorskom prvenstvu 2014. bila je brončana, a na Svjetskom prvenstvu 2014. među seniorima je izborila sjajno 5. mjesto.

Njezin talent prepoznao je još u kadetskom uzrastu i HOO koji ju je 2010. godine uvrstio u svoj razvojni program, a iste godine nagradio ju je i Nagradom Dražen Petrović zbog brončane medalje osvojene na prvim Olimpijskim igrama mladih i zlata na Europskom kadetskom prvenstvu.

I zakraj spomenimo  da je Barbara, osim što je sportašica koja ostvaruje vrhunske rezultate  i zaposlenik Oružanih snaga Republike Hrvatske.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.