Judo: Zrinka Miočić srebrna, Lea Gobec brončana na Europskom kupu Uster

Judo: Zrinka Miočić srebrna, Lea Gobec brončana na Europskom kupu Uster

Čović i Kumrić ostali su korak prekratki od osvajanja bronce.

Drugog dana Europskog kupa Uster u Švicarskoj hrvatske su reprezentativke osvojile još dva odličja. Zrinka Miočić u kategoriji preko 78 kilograma osvojila je srebro, dok je Lea Gobec u kategoriji do 78 kilograma osvojila broncu.

Marko Kumrić i Ivan Čović obojica u kategoriji preko stotinu kilograma došli su na korak do medalje, ali su se na kraju morali zadovoljiti petim mjestima.

Zrinka Miočić najprije je u tijesnom meču na kazne pobijedila francusku predstavnicu Del Puppo, a zatim je dominantno u malo više od jedne minute svladala Nizozemku Kamps. U finalu je od nje bila bolja francuska reprezentativka Tolofua koja ju je porazila ipponom, no ovo je i dalje sjajan nagovještaj nadolazeće sezone mlade Splićanke.

Lei Gobec dan nije krenuo najbolje. U prvom kolu zaustavila ju je Nizozemka Van Harselaar, no Gobec koristi drugu šansu repasaža u kojem u tijesnom meču na kazne prolazi drugu nizozemsku predstavnicu Hoii. U svojoj najboljoj borbi dana Lea wazariem i ipponom dominantno rješava Poljakinju Tymann.

Čović i Kumrić na sličan su način došli do plasmana petog mjesta. Obojica su za polufinale dominantno ipponom porazili Talijane (Di Federico, Turini), no u daljnjem toku natjecanja gube dvije borbe i ostaju na korak do medalje.

Ovaj je turnir otvorio ovosezonsku B cup seriju natjecanja. Ovi nastupi pokazatelj su dobre forme naših natjecatelja za Europski kup u Dubrovniku, koji se održava ovog travnja.

Na Grand Prixu u Maroku nastupili su Dominik Družeta (do 81 kg) i Zlatko Kumrić (do 100 kg). Družeta je izgubio ipponom od Ben Ammara iz Tunisa, a Kumrić je nakon pobjede ipponom nad Britancem Thompsonom, izgubio ipponom od Minaskina iz Estonije.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.