Jug saznao protivnike u novoj sezoni Lige prvaka

Jug saznao protivnike u novoj sezoni Lige prvaka

Hrvatski prvak Jug CO saznao je protivnike u Ligi prvaka u nadolazećoj sezoni.Izvučeni su u zahtjevniju grupu A, ali svakako su favoriti za prolazak.

Duborvački Jug CO saznao je svoje protivnike u nadolazećoj sezoni vaterpolske Lige prvaka. Na ždrijebu su Gospari smješteni u grupu A u kojoj će se natjecati protiv još sedam momčadi.

Od tih sedam protivnika, pet je poznato već sada dok će dva stići iz kvalifikacijskih skupina. Najteži suparnik biti će im svakako grčki Olympiakos kojeg su prošle sezone pobjedili u četvrtfinalu, a pretprošle u finalu završnog turnira. Osim njih u grupi se nalaze i španjolska Barceloneta, beogradski Partizan, moskovski Dynamo te njemački Hannover. Još dva mjesta popuniti će se iz kvalifikacija u kojima također ima zanimljivih i kvalitetnih momčadi koje bi mogle biti neugodne.

Foto: VK Jug CO / Facebook

“Dobili smo tešku skupinu, puno težu nego što je druga. U drugoj su dva izrazita favorita i biti će velika borba za 3 i 4 mjesto za Final 8. U našoj će se skupini borba voditi za svako mjesto i sve je moguće. Za očekivati je da kroz kvalifikacije prođe još kvalitetnih momčadi poput OSC-a, Egera ili Brescie. Pred  nama je fantastičan izazov. Biti će teško, ali mu se i veselimo, a nadam se da će uživati i naši navijači. Proširenje LP je donijelo već na prvom koraku ligu koja će biti vrlo neizvjesna”, izjavio je odmah nakon ždrijeba trener Vjekoslav Kobešćak za službenu stranicu kluba.

Od ove sezone došlo je do promjena u sustavu Lige prvaka pa će tako u obje skupine biti po osam momčadi, a i završni turnir će igrati osam najboljih. Final Eight ove godine održati će se u Genovi od 7. do 9. lipnja iduće godine. Jug bi u prvom kolu koje je tek 25. listopada trebao gostovati u Moskvi kod Dynama.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.