Jug uvjerljivom pobjedom u Gružu ponovno osvojio naslov prvaka Hrvatske

Jug uvjerljivom pobjedom u Gružu ponovno osvojio naslov prvaka Hrvatske

Jug je još jednom uvjerljivom pobjedom protiv Mladosti, ovaj puta 11:4 ponovno osvojio naslov prvaka Hrvatske u vaterpolu rezultatom 3-0 u seriji.

Dubrovački Jug slavio je i u trećoj utakmici finalne serije doigravanja hrvatskog vaterpolo prvenstva protiv Mladosti te tako obranio naslov prvaka. Danas je na bazenu u Gružu završilo 11:4 te Jugaši s 3-0 u seriji osvajaju naslov prvaka.

Od samog početka serije znalo se da će to biti jednosmjerna ulica i zapravo je samo bilo pitanje može li Mladost pružiti ikakav otpor. Na krajus e pokazalo da je Jug toliko prejak za sve u Hrvatskoj da se niti u jednoj utakmici nisu morali gotovo uopće oznojiti za uvjerljivu pobjedu. Gospari su tako stigli do 13. naslova državnog prvaka.

U prve dvije minute pala su tri pogotka, rezultat nakon toga bio je 2:1, strijelci su bili PerroneJoković za Jug odnosno Pavičić za Mladost, ali bili su to svi pogoci u prvoj četvrtini. I u drugoj četvrtini rezultat je bio 2:1, Mladost je prvo pogotkom Zovića iz peterca stigla do drugog i posljednjeg izjednačenja na utakmici da bi Jugaše na dva razlike na poluvremenu odveli GarciaObradović pogocima s igračem više. U trećoj dionici Bijač je zaključao svoja vrata te Jug ovu četvrtinu dobiva s 2:0 i tu i definitivno osigurava naslov. Na tri razlike odveo ih je novim pogotkom s igračem više Perrone dok je 6:2 postavio Macan, ponovno s igračem više. U posljednjoj četvrtini nisu se baš igrale obrane, palo je čak sedam pogodaka koji su doveli do konačnih 11:4.

Mladost su najviše koštala isključenja, zaradili su ih čak 11, a Dubrovčani su iskoristili pet tih prilika i već i tu dobili utakmicu. Mladost je imala osam prilika s igračem više, ali realizacija im je bila očajna, nisu iskoristili niti jednu priliku s brojčanom prednošću. Prvi strijelac Jugaša danas bio je Paulo Obradović s tri pogotka dok su po dva dodali Maro Joković i Felipe Perrone. Kod Mladosti dva je pogotka zabio Ivan Domagoj Zović. Frano Vićan na vratima Mladosti skupio je devet obrana dok je Marko Bijač kod Juga imao četiri, ali je branio samo tri četvrtine kada ga je zamijenio mladi Popadić.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.