Jugaši bez poteškoća do novog finala Jadranske Triglav lige

Jugaši bez poteškoća do novog finala Jadranske Triglav lige

Loren Fatović bio je prvi strijelac utakmice sa četiri pogotka.

Vaterpolisti Juga napravili su prvi korak ka osvajanju trećeg naslova u nizu, a četvrtog u povijesti regionalne vaterpolske lige. U drugom polufinalnom dvoboju na plivalištu Gruž sa 11:7 bili su bolji od splitskog Jadrana.

Jug CO – Jadran ST 11:7 (4:1, 3:1, 3:3, 1:2)

Jug CO: Bijač (13 obrana), Macan, Fatović 4, Lončar, Joković 2, Garcia, Ivanković 1, Rašović, Renzuto 2, Pavličević, Benić 1, Lozina 1, Jarak, Žuvela, trener: Vjekoslav Kobeščak.

Jadran: Anić (8 obrana), Goreta 2, Marinić-Kragić, Krapić 2, Butić, Pejković, Power 3, Marelja, Visković, Milardović, Šetka, Buzdovačić, Strujić, Bušelić, trener: Ivan Asić.

Vaterpolisti Juga već su u prvoj četvrtini praktički riješili pitanje pobjednika kada su golovima Hrvoja Benića, Vincenza Renzuta, Lorena Fatovića i Mare Jokovića otišli na visokih 4:0, a do isteka prvih osam minuta Antun Goreta iskoristio je igrača više i dao tračak nade gostima. Taj tračak ugasio se već do poluvremena jer su Gospari otišli na nedostižnih 7:2.

U nastavku susreta domaći vaterpolisti rutinski su održavali prednost, obrana je u trećoj dionici malo pala s obzirom da su primili tri pogotka, a u posljednjoj je stao napad jer su postigli samo jedan pogodak. Golovima Nathana Powera i Gorete, Jadran je kao utjehu dobio posljednju četvrtinu.

Prvi strijelac Juga bio je Loren Fatović sa četiri pogotka, dva su dodali Renzuto i Joković, a po jedan su zabili Ivanković, Benić i Lozina, dok je Marko Bijač zaustavio 13 udaraca. Kod Jadrana Power je zabio tri pogotka, dvaput su se u strijelce upisali Krapić i Goreta, a Mate Anić obranio je osam šuteva.

U finalu će se sastati Jug CO i Mladost, dok će dva Jadrana, splitski i herceg-novski igrati za treće mjesto

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.