Superkup Europe:

Jugaši protiv Brescije za peti trofej sezone: ‘Bit će tvrdo…’

Jugaši protiv Brescije za peti trofej sezone: ‘Bit će tvrdo…’

U svlačionici vlada napetost, ali i želja za pobjedom, priznaju jugaši.

Dubrovački Jug CO ima priliku osvojiti čak peti trofej ove sezone. U utakmici Superkupa Europe dočekuju pobjednika LEN Eurokupa, talijansku Bresciju.

“Jedna je utakmica i bit će tvrdo do samoga kraja. Mala je prednost na našoj strani s obzirom da igramo pred našim navijačima za koje se nadam da će nas doći podržati u velikom broju. Naravno, vjerujem kako ćemo na kraju mi imati razloga za slavlje”, rekao je Luka Lončar koji je za Bresciju nastupao dvije sezone.

Vjekoslav Pasković, crnogorski reprezentativac i  dugogodišnji igrač Primorca iz Kotora koji je  ovoljetna akvizicija Brescije , a koja se barem prema dosadašnjem njegovom učinku potpuno isplatila, uz Christiana Presciuttija  je zasigurno najbolji igrač talijanske momčadi u dosadašnjem dijelu sezone. Zanimljivost je da Pasković u Italiji, obzirom da ima dvojno državljanstvo, nastupa kao hrvatski igrač kako bi oslobodio kvotu igrača van Unije.

Jutro prije utakmice Pasković je bio vidno raspoložen i spreman za večernji dvoboj. Evo što je tom prilikom rekao: ‘Nalazimo se u jednom jakom ritmu utakmica srijeda – subota pa tako nastavljamo sad i u Superkupu. Prošle smo subote odigrali domaću utakmicu Eurolige u kojoj smo uz dobru igru pobijedili i to nas je dodatno napunilo samopouzdanjem pred Superkup. Ovakve utakmice donose drugačiju energiju i tada izvlačiš iz sebe ono najbolje. U dobroj smo formi, tjelesno smo spremni i vjerujem kako možemo parirati Jugu i kako možemo iznenaditi prvaka Europe na njegovom bazenu’ , zaključuje  Pasković.

Utakmica Superkupa Europe između pobjednika LEN Lige prvaka Jug Croatia osiguranje i osvajača Len Eurokupa AN Brescije igra se večeras na bazenu u Gružu s početkom u 18,00 sati.

Utakmicu sude Slovenac Boris Margeta i Grk Georgios Stavridis, delegat je Angel Moliner iz Španjolske. Izravan prijenos utakmice može se pratiti na drugom programu Hrvatske televizije.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.