Julio Cesar se oprostio od nogometa

Julio Cesar se oprostio od nogometa

Julio Cesar nastupio je na tri Svjetska prvenstva, a u dresu Brazila odigrao je 87 utakmica.

Nekadašnji vratar brazilske nogometne reprezentacije i europski prvak sa Interom, Julio Cesar Soares de Espindola oprostio se od nogometa u 38. godini života.

Julio Cesar je odigrao posljednju utakmicu za svoj Flamengo u utakmici drugog kola brazilske Serie A u kojoj je domaća ekipa sa 2:0 bila bolja od America MG. Cesar je u oproštajnoj utakmici sačuvao mrežu netaknutom, dok je strijelac oba pogotka bio Henrique Dourado.

“Cijeli tjedan sam plakao, nije ovo lako, a ne moram vam pričati što je bilo nakon utakmice.”- rekao je novi umirovljenik Julio Cesar.

Julio Cesar započeo je karijeru u Flamengu, gdje ju je i završio, a za voljeni klub upisao je 131 nastup, te osvojio četiri naslova prvaka. Nakon odlaska iz Flamenga branio je za Inter, Queens Park Rangers, Toronto i Benficu.

Za brazilsku reprezentaciju Julio Cesar je nastupio 87 puta, a sudjelovao je na tri Svjetska prvenstva, 2006., 2010. i 2014. godine. Sa reprezentacijom je osvojio Copa Americu 2004. godine i Kup Konfederacija 2009. i 2013. godine, a ostati će upamćen po sedam primljenih pogodaka u polufinalu Svjetskog prvenstva između Brazila i Njemačke.

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.