Od 30.04 do 05.05.2016. u njemačkom Suhlu, Svjetski juniorski kup zračnim i MK oružjem te letećim metama

Juniori Hrvatske uzeli broncu na svjetskom kupu u streljaštvu

Juniori Hrvatske uzeli broncu na svjetskom kupu u streljaštvu

U prvoj disciplini, MK puškom 60 ležeći, juniori Andrija Mikuljan, Borna Petanjek i Denis Tomašević stigli do ekipnog 3. mjesta.

Iako je hrvatska reprezentacija imala devet prijavljenih juniora, na ovo natjecanje otišlo ih je  samo četvero zbog poznate financijske situacije, a zahvaljujući financijskoj podršci njihovih klubova. Na put su krenuli: Borna Petanjek, Denis Tomašević, Andrija Mikuljan i Ana Baban (LM), treneri: Davor Krušelj i Darko Baban.

Već u prvoj disciplini, onoj MK puškom 60 ležeći, juniori su osvojili ekipno 3. mjesto dok je najbolje plasirani bio Andrija Mikuljan. On je u finale ušao sa 6. rezultatom, a u finalu je na kraju bio 8., Borna Petanjek je osvojio 15. mjesto, a Denis Tomašević 40.

I zračnom puškom juniori su gađali odlično te su ekipno osvojili 5. mjesto. Borna Petanjek je pogodio 619,1 (11.), Denis Tomašević 615,8 (24.) i Andrija Mikuljan 615,2 (28.)

U posljednoj juniorskoj disciplini, onoj u trostavu, juniori su gađali solidno, ali je Borna Petanjek u stojećem stavu gađao slabo te je na kraju osvojeno 7. mjesto ekipno dobar plasman. Andrija Mikuljan je sa 1.135 krugova zauzeo 24. mjesto, Denis Tomašević je sa 1.133 kruga bio 26., a Borna Petanjek je osvojio 46. mjesto sa 1.116 krugova.

Ana Baban je nastupila u disciplini “trap” te je nakon prvoga dana bila odlična 18. (41 meta). Treba napomenuti de je vrijeme izuzetno hladno uz sjeveroistočni vjetar tako da je teško gađati kvalitetno.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.