Juniorke Trešnjevke 2009 dominantnim načinom obranile naslov

Juniorke Trešnjevke 2009 dominantnim načinom obranile naslov

"Kolektivnim radom stigli smo do četvrtog naslova juniorskih prvakinja Hrvatske", rekao je trener Dean Nemec

Završilo je Prvenstvo Hrvatske u košarci za juniorke. Nove stare prvakinje su juniorke Trešnjevke 2009 koje su u finalu pobijedile domaću ekipu Podravac iz Virja. Potpuno zasluženo ekipa Deana Nemeca, i to četvrti put zaredom, Trešnjevkine juniorke, su na pobjedničkom postolju. Tri puta zaredom osvojiti naslov u ovom uzrastu u posljednje vrijeme uspjelo je juniorkama Medveščaka koje je vodio trener Željko Alatović.

Trener Dean Nemec dao je recept uspjeha mladih košarkašica i otkrio detalje strategije za ovogodišnje osvajanje juniorskog trofeja:

“Šampionska ekipa nastajala je postepeno kroz igranje prvo seniorske Regionalne i A1 lige te potom završnice A1 u kojoj su bitne uloge preuzele juniorke Erjavec, Katavić, Štirjan, Dobroslavić, Marija Galić i u kojoj doduše nismo pobjeđivali bolje seniorske ekipe Medveščaka i Zadra, ali vidjeli smo da počinjemo igrati sve bolje i da se trenažni rad i veliki broj utakmica tijekom sezone počinju vraćati. Drugi važan korak u formiranju pobjedničke ekipe bio je priključivanje kadetkinja radu sa seniorskom ekipom. Njihovim priključenjem dobili smo konkurenciju na treningu, entuzijazam i dobru atmosferu, a pokazalo se i dodatnu kvalitetu ekipe bez obzira na njihovu mladost. Veliku ulogu u uspjehu odigrao je i formirani stručni stožer. Spojiviši kadetski i seniorski pogon kluba za ovu akciju dobili smo na treningu još četiri trenera: Vidakovića i Račkog koji su se bavili košarkom te Galovca i Tokića koji su rukovodili fizičkom pripremom i prevencijom ozljeda. Time smo oformili pravi stručni stožer koji je imao odgovore na sve košarkaške teškoće koje su nam bile na putu.”

Za kraj trener Nemec je pohvalio igru i kolektiv u kojem su sve igračice imale svoju određenu ulogu i zadatak i svih trinaest igračica, uključenih u ovaj ciklus, pridonijelo je ovom uspjehu. No, ipak je istaknuo igru Anđele Katavić, spomenute Erjavec,  Lucije Kostić (igračice sa najviše skokova na turniru) te Ivone Štirjan kao članica najbolje petorke Prvenstva koja je u posljednje dvije utakmice postigla čak deset trica.

Prvakinje Hrvatske, Trešnjevka 2009,  nastupala je u sastavu: Anđela Katavić, Karla Erjavec, Matilda Sorić, Tonia Bilić, Lucija Kostić, Ivona Štirjan, Emina Hadžihusejnović, Marija Galić, Franka Zadro, Klaudija Dobroslavić, Marta Savić, Nika Mühl. Stručni stožer zaslužan za ovaj uspjeh činili su/čine treneri: Dean Nemec, Šime Vidaković, Zvonimir Galovac, Vice Tokić i Edi Rački.

Redoslijed ekipa u sezoni 2015/2016:

Trešnjevka 2009 (Zagreb)
Podravac (Virje)
Vodice (Vodice)
Split (Split)
Medveščak (Zagreb)
Šibenik (Šibenik)
Brod na Savi (Slavonski Brod)
Karlovac (Karlovac)

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.