Juniorski SP Neven Hrupec: Ne bi htio komentirati suđenje, ali stvarno imam osjećaj da smo zakinuti

Juniorski SP Neven Hrupec: Ne bi htio komentirati suđenje, ali stvarno imam osjećaj da smo zakinuti

- Čestitam Nizozemskoj na zasluženoj pobjedi, trudili smo, uvjeti za igru su bili nemogući, rekao je hrvatski izbornik

Hrvatske juniorke zaustavljene su u osmini finala Svjetsko prvenstva, Nizozemska je slavila 22:21 i tako ostvarila plasman u četvrtfinale, dok je izabranicama Nevena Hrupeca preostala borba za poredak od 9. do 16. mjesta. Nakon utakmice bilo je puno prigovora na urugvajski sudački par Gonzales/Prieto.

– Čestitam Nizozemskoj na zasluženoj pobjedi, trudili smo, uvjeti za igru su bili nemogući. Parirarli smo koliko smo mogli. Ne bi htio komentirati suđenje, ali stvarno imam osjećaj da smo zakinuti. Nije mi jasno da jedan par iz zemlje koja ne razumije pravila sudi ovako važnu utakmicu, rekao je Neven Hrupec nakon utakmice.

– Imali smo premalo raspoloženih igračica. Ne kažem da se nisu trudile, ali ostale su bez učinka. Tu su Mićijević i Blažević u napadu i mislim da nam je to puno nedostajalo. Bez obzira na sve obrana je bila korektna, u napadu nismo odradili svoje. Dosuđeno je puno sedmeraca Nizozemkama, koji nama s druge strane nisu dosuđeni, rekao je hrvatski izbornik.

Hrvatska u srijedu kreće u borbu za deveto mjesto, prva utakmica na rasporedu je protiv od Švedske od 16 sati.

– Bila je velika sparina, teško je bilo disati. Nije bilo svježine. Treba se vratiti nakon ovako teškog dana, idemo pokušati ostvariti što bolji plasman, zaključio je Neven Hrupec.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.