Juniorski SP rukometašica, Neven Hrupec: Protiv Južne Koreje nismo se držali dogovora

Juniorski SP rukometašica, Neven Hrupec: Protiv Južne Koreje nismo se držali dogovora

- Nedostajala je još poneka raspoložena igračica u vanjskoj liniji, rekao je izbornik Hrvatske

Hrvatske juniorke protiv Južne Koreje doživjele su prvi poraz na Svjetskom rukometnom prvenstvu što se održava u Hrvatskoj. Poraz ne bi bio toliko strašan da Češka nije pobijedila Koreanke i zapravo zakomplicirala borbu za što bolju poziciju u skupini uoči osmine finala.

– Prije početka prvenstva rekli smo da nam je cilj ulazak u osminu finala i to smo i ostvarili. Najavili  smo da su ekipe Južne Koreje i Norveške lagani favoriti protiv nas.  Unatoč tome nismo se nadali porazu, vjerovali smo da možemo pobijediti. Protiv Južne Koreje nismo se držali dogovora kojega smo odradili na treningu. Plod toga bilo je da prvo poluvrijeme nismo odradili onako kako je trebalo, rekao je izbornik Neven Hrupec.

– Tek smo u drugom poluvremenu izgledali nešto bolje, ali nije bilo dovoljno za dostići rezultat. Nedostajala je još poneka raspoložena igračica u vanjskoj liniji.Ostali smo i prije utakmice bez Ivane Dragešić koja je dobila mononukleozu. S njom bi bilo lakše igrati. Rezultat je aktivan, izgubili smo dva razlike i ako pobijedimo Češku možemo imati dobru situaciju za osminu finala, zaključio je Neven Hrupec.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.