Jurčević: “Približili smo se našem cilju” Kopić: “Igračima ništa ne zamjeram”

Jurčević: “Približili smo se našem cilju” Kopić: “Igračima ništa ne zamjeram”

Treneri su bili zadovoljni ambijentom na utakmici.

foto: Gnk Dinamo/Facebook

Nakon velikog derbija u kojem je pobijedio nogomet održala se novinarska konferencija, a treneri su došli u različitim raspoloženjima.

Smatram da smo mogli uživati u jednoj izvanrednoj nogometnoj predstavi, pravom hrvatskom derbiju i sportskom ambijentu. Bili smo za nijansu bolji, zasluženo došli do nevjerojatno važne pobjede. Iako, je i Hajduk odigrao jako dobru utakmicu, stoga je utakmica bila na visokom nivou. Imali smo imperativ nakon poraza protiv Osijeka i s ovom pobjedom smo se vratili na fini razmak nad pratiteljima. Približili smo se našem cilju, osvajanju naslova prvaka. Ništa još nije gotovo, ali ostvarili smo veliku pobjedu, započeo je Modri strateg.

“U planu i pripremi utakmice, ocijenili smo bitnim taj početak susreta, jer smo znali da će Hajduk pokušati uz podršku publike napraviti konfuziju u našim redovima. Način da to izbjegnemo bilo je da zadržimo posjed i time smo ugasili agresivnost Hajduka. Mogli smo u tom periodu privesti utakmicu kraju, bili smo tada bolja momčad.  Jako me raduje ovakav derbi, bio je to užitak za navijače. Borba, nadigravanje, sve je proteklo u fer i sportskom duhu. Mislim da je ovo pravi putokaz kako se treba igrati u derbiju. Naravno veliko rivalstvo postoji, ali treba nastaviti ovako kako smo danas prezentirali nogomet”, završio je trener Jurčević s tim riječima uz dodatak da ga hajduk nije iznenadio.

Hajdukov trener Željko Kopić nakon poraza u derbiju kazao je kako ne može puno toga zamjeriti svojim igračima.

Nismo uspjeli nametnuti svoj ritam u prvih dvadesetak minuta, nakon toga uspostavili smo posjed, kreirali smo napadačke akcije, a u nastavku utakmice imali smo nekoliko izuzetnih situacija za postizanje pogotka. Nogomet je još jednom pokazao koliko može biti prevrtljiv. Nemam puno toga za zamjeriti igračima, dali su sve od sebe“, kazao je trener Hajduka te nastavio.

Ambijent i energija s tribina bili su fantastični, a ponašanje igrača na terenu za svaku pohvalu. Bila je ovo utakmica izuzetno visoke energije, sjajnog intenziteta, smatram da smo mi stvorili dobre prilike, međutim nedostajao nam je još taj jedan pogodak“, zaključio je Kopić.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.