Kadeti Nade pobjednici Kupa Hrvatske za 2017.

Kadeti Nade pobjednici Kupa Hrvatske za 2017.

Na tom su natjecanju nastupile tri trenutno najbolje hrvatske ekipe.

Na igralištu Hrvatskog akademskog ragbi kluba Mladosti u Zagrebu održan je završni turnir Kupa Hrvatske na kojem su nastupile trenutno najbolje hrvatske kadetske ekipe uzrasta do 16 godina.

Na tom su natjecanju nastupile tri trenutno najbolje hrvatske ekipe – Hrvatski akademski ragbi klub Mladost, Ragbi Klub Nada i Ragbi Klub Zagreb. Nakon tri finalne utakmice najuspješniji su bili kadeti splitske Nade.

Splićani su bili bolji od protivnika iz Zagreba, slavili pobjede u obje utakmice završnog turnira. Djelo je to igrača, ali dio zasluga za veliki uspjeh svakako pripada i njihovim trenerima. Igrači koje su do pobjeda uspješno vodili Ante Olujić i Luka Bjelanović najprije su uvjerljivo svladali kadete Zagreba 51:0.

I kadeti Mladosti također nisu dopustili iznenađenje, u susretu protiv gradskog rivala Zagreba upisali su sigurnu i uvjerljivu pobjedu. Nadmašili su gradske rivale iz Ragbi kluba Zagreb s 27:0.

Svi su s nestrpljenjem iščekivali tko je zadržao više snage i koncentracije za finale, a ulog je bio velik. Obje ekipe dale su svoj maksimum te izgarali na terenu do zadnjeg atoma snage.

Odlučujući susret između kadeta Mladosti i Nade ponudio nam je svu ljepotu i dramatiku finalnog okršaja za vrijedni trofej. Kadeti Mladosti kvalitetnije su otvorili finalnu utakmicu. U prvih deset minuta susreta proigrali su Buljanović i Kovačević koji su uspjeli dvaput probiti obranu Nade te ostvariti sigurno vodstvo 14:0.

Probudili su se i igrači Nade, do kraja poluvremena stigli su do smanjenja rezultata na 14:12. Igrači Nade zaigrali puno jače i uvjerljivije, znatno digli ritam i tehničku izvedbu na terenu te preokrenuli rezultat u svoju korist.

Na kraju je splitski sastav slavio pobjedu rezultatom 36:21 i zasluženo osvojio titulu pobjednika Kupa. Podsjetimo, mladići splitske Nade taj su naslov pridodali tituli Prvaka Hrvatske.

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.