KADETIMA MEDALJA SKLIZNULA IZ RUKU U ZADNJIM TRENUCIMA SUSRETA

KADETIMA MEDALJA SKLIZNULA IZ RUKU U ZADNJIM TRENUCIMA SUSRETA

Hrvatska košarkaška reprezentacija do 16 godina upisala je poraz u borbi za treće mjesto na Europskom prvenstvu u Podgorici. Reprezentacija Srbije bila je bolja rezultatom 76:71 oduzevši budućnosti hrvatske košarke tako brončanu medalju. Bio je to drugi međusobni susret protiv Srbije na Europskoj pozornici iz kojeg je naš protivnik oba puta izašao kao pobjednik.

Već u prvim minutama susreta Srbija se nadmeće svojom igrom napravivši seriju od 4 pogotka kojoj na kraj staje Rudan košem za dva poena. No, protivnik ne odustaje, visokim presingom dolazi do izražajnijeg vodstva 21:9, kojeg ne ispušta do kraja prve četvrtine. U nastavku je igra Hrvatske bolja, no još uvijek nedovoljno, te parket napuštamo rezultatom 41:33 za Srbiju.

Druga dionica započela je uvjerljivom predstavom Hrvatske koja malo po malo stiže zaostatak serijom 6-0. Košem Mateja Rudana hvatamo priključak pri rezultatu 46:45. Tada dolazimo i do prve prednosti 47:46 koju postupno povećavamo i do +6. No, prosipamo je do početka zadnjih 10 minuta gdje Srbija dolazi do one minimalne, 54:53. Ostatak zadnjeg dijela prolazi izmjenjivanjem prednosti sa jedne i druge strane, da bi se u zadnju minutu ušlo rezultatom 73:71 za kadete Srbije, koji su je samo podebljali te na kraju slavili 76:71 kao trećeplasirana momčad prvenstva.

Prva petorka Damira Mijokovića koja je izašla na teren bila su : Gizdavić, Lukačić, Rašić, Rudan i Bošnjak. Kod naše momčadi najraspucaniji je bio Matej Bošnjak sa 15 poena, dok je Viktor Šarić skupio njih 6.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.