Kadetkinje poražene od Danske na otvaranju Svjetskog prvenstva u rukometu

Kadetkinje poražene od Danske na otvaranju Svjetskog prvenstva u rukometu

Započelo je Svjetsko prvenstvo u rukometu za kadetkinje.

Hrvatska ženska kadetska reprezentacija porazom je otvorila nastup na Svjetskom prvenstvu. U susretu prvog kola skupine B bolja je bila reprezentacija Danske s 28:21 (18:13). U prvih 15 minuta utakmice uspjele su držati priključak, no prvo opuštanje i seriju tehničkih pogrešaka Dankinje su kaznile i odvojile se na razliku koju hrvatska do kraja utakmice više nije uspjela sustići.

Mrežu Dankinja je četiri puta pogodila Josipa Kaselj, a po tri gola dodale su Ana Malec, Nika Vojnović, Tena Petika i Ema Guskić. Petra Marinović skupila je osam obrana. Sedam pogodaka u redovima Danske postigla je Camilla Faartoft.

Izbornik Goran Bobić istaknuo je kako ovo nije otvaranje kakvo su priželjkivali: “Otvaranje s Danskom nije bilo po planu, odnosno nije bilo kao iz bajke. Prvo poluvrijeme s puno pogrešaka u obrani gdje nismo odradili ono što je bilo dogovoreno. Napadački je to bilo koliko toliko u redu s problemima u realizaciji. Ulazak u drugo poluvrijeme je bio slab kroz prizmu odlučnosti i samopouzdanja. Realizacija isto tako nezadovoljavajuća, dok se obrana podignula posljednjih 20 minuta utakmice. Uz poletniji angažman pri kraju susreta i podizanje doze odlučnosti se rezultat uspio smanjiti i svesti na pristojnu razliku. Sutra se igra protiv Egipta. Nadamo se da ćemo igrati s više vjere u sebe, s više hrabrosti i odlučnosti kako individualno tako i ekipno te da ćemo popraviti igru i elemente koji su danas bili loši. Nadamo se prezentirati bolji rukomet i ostvariti prvu pobjedu.”

Sličnog je razmišljanja i vratarka Petra Marinović: “Imali smo kvalitetnog protivnika u prvoj utakmici Svjetskog prvenstva. Nismo baš bajno otvorile ovo natjecanje, ali nadamo se da ćemo sutra utakmicom protiv Egipta to poboljšati. Obrana nije bila najbolja u prvom poluvremenu, ali do kraja utakmice smo se bolje postavile i primile manje golova nego u prvom dijelu. Bodrile smo se i borile do zadnje minute Nadamo se da će sutra biti bolje i da ćemo upisati pobjedu.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.