Kalinić predstavljen u Milanu: Hrvat uzeo legendarni broj

Kalinić predstavljen u Milanu: Hrvat uzeo legendarni broj

Foto: Milan Eye/Twitter

Nikola Kalinić je i službeno postao novi igrač Milana nakon što je potpisao četverogodišnji ugovor, a prvotno će u Milan doći na posudbu koja će vrijediti 5 milijuna eura. Sljedeće ljeto je Milan obavezan Fiorentini isplatiti dodatnih 20 milijuna eura za otkup Kalinićevog ugovora, a Hrvat je tako postao 11. pojačanje Milana od kada su slavni klub preuzeli novi kineski vlasnici.

Još jučer je bivši igrač Hajduka odradio liječničke preglede, a danas je odrađeno i potpisivanje ugovora, te će Kalinić biti u konkurenciji za nastup već za vikend kada Milan na domaćem terenu dočekuje Cagliari. Hrvatski nogometni reprezentativac se svakako nada da će i u crveno-crnom dresu pronaći formu koja ga je krasila u dresu Fiorentine. Naime, Kalinić je u redovima Viola u dvije sezone zabio 36 golova i time je privukao na sebe interes kluba kao što je Milan.

29-godišnji Hrvat je odabrao legendarni broj u Milanu, a radi se o dresu s brojem 7, kojeg su kroz slavnu povijest kluba nosili Brian Laudrup, Roberto Donadoni, Edgar Davids, Robinho i Pato između ostalih.

Naravno najpoznatija sedmica u povijesti Milana je Andrej Ševčenko, a Kalinić je na predstavljanju naznačio kako je svjestan težine koju nosi ovaj dres:

“Presretan sam što sam napokon u Milanu. Sve ću napraviti za ovaj dres, nadam se da ću se odužiti navijačima s puno golova. Da, istina je da sam dobro raspoložen protiv velikih ekipa u Italiji i nadam se da će se to nastaviti i u dresu Milana. Zašto broj 7? 9-ka nije bila slobodna, a dres s brojem 7 je nosio moj idol Ševčenko, pa zapravo dileme nije ni bilo”, izjavio je dobro raspoloženi Kalinić na predstavljanju u Milanu.

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.