Kalvarija bivšeg nogometaša Arsenala! Žena mu uzela sve

Kalvarija bivšeg nogometaša Arsenala! Žena mu uzela sve

U karijeri je zaradio 15 milijuna eura, a sada je ostao bez ičega.

Premda je u karijeri igrao za Arsenal, Galatasaray i Sunderland, te zaradio milijune eura, bivši nogometni reprezentativac Obale Bjelokosti Emmanuel Eboue (34) danas živi kao beskućnik.

Eboue je imao uspješnu karijeru. Igrao je za dva svjetska velikana (Arsenal, Galatasaray), nastupio u finalu Lige prvaka, u dresu reprezentacije Obale Bjelokosti sakupio je 79 nastupa i igrao na Svjetskom prvenstvu 2010. godine. U karijeri je zaradio više od 15 milijuna eura, no danas nema ništa.

Ostala mu je tek kuća, no uskoro ga očekuje deložacija. Skriva se od ovršitelja, a od gladi ga je spasio bivši napadač Portsmoutha i Newcastlea Lomana LuaLua, a često spava kod prijatelja na podu.

Njegovi problemi počeli su kada se razveo od supruge Aurelie koja mu je sve uzela, a već mjesecima mu zabranjuje i vidjeti njihovo troje djece.

“O našim financijama uvijek se brinula supruga jer ja o tome ništa nisam znao. Okružio sam se i ljudima koji su mi davali loše savjete i izgubio sam novac ulažući u gluposti. Bio sam strašno naivan kada su financije u pitanju,” kazao je Eboue, dodavši: “U Galatasarayu sam zaradio osam milijuna eura, a supruzi sam poslao sedam milijuna. Sve mi je uzela.”

Otkrio je kako je sa suprugom nekoliko puta bio u banci i nikada je nije pitao što je potpisivao.

“Sve mi je uzela. Čak i perilicu za rublje. Ali najgore je što mi ne dozvoljava vidjeti djecu. Nedostaju mi djeca i želim ih vidjeti jer to nije fer,” dodao je.

Sve svoje stvari spremio je u nekoliko vrećica i sada čeka da ga izbace iz kuće.

“Nemam novca za odvjetnika, da si barem spasim krov nad glavom. Teško sam radio u životu i sad sam ostao bez svega.”

Kako to već biva. Nesreća ne dolazi sama. Preminuo je djed koji ga je odgojio, nedavno mu je u prometnoj nesreći poginuo i brat s kojim je bio jako povezan, a FIFA ga je suspendirala na 12 mjeseci nakon tužbe bivšeg agenta. Na koncu je zaključio karijeru zbog zdravlja.

“Nadam se da će meni i ljudima kao što sam ja pomoći bivši klubovi ili udruga nogometaša Premiershipa. Nadam se da će mi ponuditi nekakav posao, odmah bih ga prihvatio”, zaključio je Eboue.

Eboue je tijekom karijere igrao sedam godina za Arsenal upisavši u dresu ‘topnika’ 214 nastupa. S Arsenalom je igrao finale Lige prvaka 2006. godine u kojem je slavila Barcelona 2-1. Četiri sezone je igrao za Galatasaray, a nosio je i dres Beverena. U ožujku 2016. je potpisao za Sunderland, ali ga je FIFA suspendirala jer je ostao dužan svom bivšem menadžeru.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.