EP Montpellier Francuska od 05 do 08. svibnja 2016.

Karatisti spremni, neka borbe počnu, gledamo EP u karateu

Karatisti spremni, neka borbe počnu, gledamo EP u karateu

U pripremnom periodu hrvatski su karatisti osvojili sedam medalja na prvenstvu Balkana u Istanbulu. Sve je to bio uvod u najvažnija natjecanja ove sezone, sad slijedi svojevrsni nastavak.

Na put je krenulo 24-ero hrvatskih reprezentativaca koji će nastupiti u katama i borbama. U proteklom razdoblju naši su predstavnici osvojili niz odličja na natjecanju Karate Premier lige u Laškom, a na posljednjem pripremnom turniru Svjetske lige u Salzburgu osvojili su jedno srebro te četiri bronce.

Na posljednjem EP-u u Istanbulu Hrvatska je ostvarila jedno od najvećih ostvarenja u povijesti prema svemu sudeći uskoro olimpijskog sporta. Naime, u ovom trenutku vrlo su dobri izgledi da karate bude u kalendaru olimpijskog programa 2020. u Tokiju.

U ožujku prošle godine na jubilarnom 50. prvenstvu Europe hrvatska selekcija osvojila je pet odličja. Drugi put u povijesti zlatom u ekipnim borbama okitile su se djevojke u sastavu Ana-Marija Bujas Čelan, Azra Saleš, Ivona Tubić i Ana Lenard i to bez izgubljenog boda, što je praktički nezabilježeno u povijesti tog sporta. Superiorna je bila i Maša Martinović, osvojivši zlato u kategoriji +68 kg, čemu je u nastavku uz niz vrlo dobrih rezultata pridodala i odličje istoga sjaja na Europskim igrama u Bakuu. Do srebra je stigla Ana Lenard (-61 kg), bronce su osvojili Danil Domdjoni (-67 kg) i hrvatska reprezentacija u katama (Ivan Ermenc, Franjo Maškarin, Damjan Padovan).

Neće biti lako niti u Montpellieru žestoka konkurencija `puše za vratom´. Očekuje se 500-tinjak natjecatelja iz više od 40 zemalja. Nadmetat će se u deset kategorija pojedinačno u borbama (po pet u muškoj i ženskoj konkurenciji) te ekipno. U katama je također na rasporedu pojedinačni i ekipni nastup u obje konkurencije.

Natjecanja počinju danas  u 9 sati, a završetak prvenstva je u nedjelju predvečer.

Za hrvatsku karate reprezentaciju nastupit će reprezentativci:
Boran Berak (-60 kg)
Dino Povrženić (-67 kg)
Enes Garibović (-75 kg)
Zvonimir Živković (-84 kg)
Andjelo Kvesić (+84 kg + ekipno)
Alan Šurbek (borbe ekipno)
Goran Lučin (ekipno)
Ivan Kvesić (ekipno)
Ante Mrvičić (ekipno)
Ivan Martinac (ekipno)
Filip Barac (ekipno)
Monika Berulec (-50 kg)
Jelena Kovačević (-55 kg)
Ana Lenard (-61 kg + ekipno)
Ivona Tubić (-68 kg + ekipno)
Maša Martinović (+68 kg)
Azra Saleš (borbe ekipno)
Ana-Marija Bujas Čelan (ekipno)
Tomislav Stolar (kate pojedinačno i ekipno)
Ivan Ermenc (kate ekipno)
Damjan Padovan (kate ekipno)
Vlatka Kiuk (kate pojedinačno i ekipno)
Mihaela Petrović (kate ekipno)
Nika Jukić (kate ekipno).

I za kraj, sretno na borilištima!

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.