Karlović nakon maratona ispao s US Opena

Karlović nakon maratona ispao s US Opena

Hrvatski tenisač Ivo Karlović nije se uspio plasirati u drugo kolo US Opena, a ‘diva sa Šalate’ je pobijedio američki tenisač Bjorn Fratangelo s 7:6, 6:4, 3:6, 7:6. Epilog je to maratona koji se zbog lošeg vremena prelio u dva dana, a 24-godišnji Amerikanac je preko Karlovića došao do najveće pobjede u karijeri.

Karloviću nije odgovarao prekid zbog lošeg vremena, te je u sljedeći dan ušao potpuno izvan ritma. Navedeno je rezultiralo gubitkom i drugog seta iako je imao vodstvo od 2:3. Posebno su se problemi kod hrvatskog veterana ogledali u činjenici što ga nije služio servis na uobičajeni način. Iako je Karlović na kraju došao do 46 aseva, napravio je čak 11 dvostrukih pogrešaka pri servisu, a kada Karlović toliko griješi na servisu teško je očekivati pobjedu. Nada se pobudila u trećem setu kojeg je hrvatski tenisač lako dobio, no 14 godina mlađi Fratangelo je u tie-breaku četvrtog seta ipak došao do konačne pobjede.

150. tenisač svijeta Fratangelo tako slavi najveću pobjedu u karijeri, a Amerikanac će u nastavku turnira snage odmjeriti s Adrianom Mannarinom.

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.