Karlović: “Protiv mene ne igraju lob jer bi lopta mogla pogoditi avion ili oblak”

Karlović: “Protiv mene ne igraju lob jer bi lopta mogla pogoditi avion ili oblak”

Ivo Karlović odličnog je raspoloženja u Indiji...

Hrvatski teniski veteran Ivo Karlović trenutačno sudjeluje u revijalnoj Ligi teniskih prvaka u Indiji, a tom su ga prigodom za razgovor ulovili lokalni mediji, koje je najviše zanimalo koliko Diva sa šalate ‘smeta’ njegova visina.

“Ponekad mi je teško pronaći veliki krevet. U zemljama poput Francuske i Švicarske kreveti su tako mali… Ne znam jesam li ikada zagrlio nekoga svoje visine. Nisam grlio Isnera, koji mi je nekako najbliži, ali tko zna. Možda ga zagrlim sljedeći put kad ga vidim. Inače s lakoćom grlim ljude, samo se moram sagnuti”, našalio se Ivo.

Otkrio je Karlović kako mu je visina u genima; otac je visok 191 centimetar, majka 172, ali nitko poput njega. “Ne znam kako sam toliko narastao. No, suprotno mnogim mišljenjima – nisam imao problema u pronalaženju djevojke”, ističe.

“U tenisu moraš biti brz, a s mojom se visinom teško kretati. Dečki koji su visoki 180 ili 190 centimetara brži su od mene, ali moraš naučiti koristiti druge prednosti. U mom slučaju, to je veliki doseg, snaga i dobar servis”, otkrio je nadalje svoje prednosti i mane.

Prisjetio se 211 centimetara visok tenisač i jedne simpatične anegdote. “Sjećam se kako me je Federer jednom lobao na Australian Openu (op. a. Roger je bio jedan od rijetkih kojemu je takvo što pošlo za rukom). Ljudi obično protiv mene to ne pokušavaju jer ako lopta ode iznad mene mogla bi pogoditi avion ili oblak. Ali tog me dana Roger lobao. Bio je to čudan poen”, nasmijao se.

Mnoge teniske zaljubljenike zanima i planira li Ivo doskora kakvu mirovinu? “U zadnje dvije ili tri godine shvatio sam koliko zapravo volim ovaj sport. Igrat ću što duže budem mogao, a volio bih i osvojiti naslov na Masters 1000 turniru. To bi bilo nevjerojatno, bio bi to šlag na torti. Vjerujem da je moguće, ali bit će teško.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.