Kaštelanke uzele bod nepobjedivoj Mladosti

Kaštelanke uzele bod nepobjedivoj Mladosti

Mladostaši nisu još niti jedan set izgubili.

foto: Goran Luetić

Odigrane su utakmice osmog kola odbojkaške Superlige za muškarce i žene. I dok su odbojkaši HAOK Mladosti i dalje nedodirljivi, cure su tek u osmom kolu izgubile bod, no ipak su upisale pobjedu.

Muškarci

HAOK Mladost je u domu odbojke Bojan Stanić dočekala imenjaka iz Kaštela. Prvi set naznačio je da bi ovo trebao biti derbi kola i gosti su pokleknuli tek u produžetku seta 30:28. Sve dalje bilo je jednosmjerna ulica i domaća Mladost je u sljedeća dva seta izgubila nešto više poena nego u prvom.

I ostala tri meča završila su pobjedama u tri seta, Split je lagano na svome parketu savladao Centrometal, a još lakše do bodova su došli Mursa u Rovinju te Rijeka u Sisku.

HAOK Mladost – OK Mladost Ribola 3:0

OK Split – OKM Centrometal 3:0

OK Rovinj – MOK Mursa-Osijek 0:3

OK Sisak – MOK Rijeka 0:3

 

poz momčad utak bod
1. HAOK MLADOST 8 24
2. MOK RIJEKA 8 19
3. MOK MURSA – OSIJEK 8 16
4. OK MLADOST RIBOLA 8 14
5. OK SPLIT 8 11
6. OKM CENTROMETAL 8 9
7. OK SISAK 8 3
8. OK ROVINJ 8 0

Žene

Za razliku od muškaraca, kod cura niti jedan meč nije završio u tri seta. Derbi kola igrao se u Kaštel Starom gdje je vodeća Mladost izgubila bod. Prva dva seta protekla su u iznimno ravnopravnoj borbi, oba rezultatom 26:24, prvi za domaće, drugi za goste. U trećem setu su Mladostašice pokazale zašto su vodeće na ljestvici, ali se Cemex pokazao da je čvrst kao beton i uspio doći do boda.

Susret Vukovarki i Poreča u gradu heroju mogao je otići na obje strane. Jedino su prvi set domaće odbojkašice riješile relativno lagano, a ostala tri seta završila su sa minimalnim pobjedama. Rijeka je u splitskim Brdima nepotrebno izgubila set s obzirom da je u ostalima bila prilično uvjerljiva, dok je u Trnskom Olimpik okrenuo početno vodstvo Marine Kaštele.

OK Kaštela Cemex – HAOK Mladost 2:3

ŽOK Enna Vukovar – OK Poreč 3:1

OK Brda – HAOK Rijeka CO 1:3

OK Olimpik – OK Marina Kaštela 3:1

 

poz ekipa utak bod
1. HAOK MLADOST 8 23
2. OK OLIMPIK 8 18
3. HAOK RIJEKA CO 8 17
4. OK KAŠTELA CEMEX 8 11
5. ŽOK ENNA VUKOVAR 8 9
6. OK BRDA 8 8
7. OK POREČ 8 6
8. OK MARINA KAŠTELA 8 4

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.