Katalonija proglasila nezavisnost; upitno gostovanje Reala u Gironi!

Katalonija proglasila nezavisnost; upitno gostovanje Reala u Gironi!

Nakon proglašenja Katalonije nezavisnom od Španjolske, upitan je nedjeljni nastup Real Madrida u Kataloniji gdje igraju protiv Girone.

Španjolska radio postaja Onda Cero jutros je javila da će policija sigurno odgoditi utakmicu 10. kola La Lige između Girone i Real Madrida, koja je na rasporedu u nedjelju, u slučaju proglašenja nezavisnosti španjolske pokrajine Katalonije.

Upravo se ta vijest i obistinila. Prije nekoliko trenutaka španjolska pokrajina Katalonija proglasila je nezavisnost od Španjolske. Katalonski parlament tu je odluku donio danas popodne što je izazvalo ovacije i euforiju tisuće okupljenih ljudi ispred parlamenta.

Sa španjolske radio postaje jutros su javili da će policija sigurno odgoditi utakmicu Girone, koja se nalazi u Kataloniji, i Real Madrida ukoliko dođe do proglašenja nezavisnosti. Prema navodima španjolskih medija, policija će se sigurno odlučiti na takav potez kako bi spriječila očekivane navijačke nerede na stadionu. Otprije je poznat sukob i antagonizam na relaciji Barcelona – Madrid.

Igrači i trener Real Madrida Zinedine Zidane poručuju da su svjesni situacije u Kataloniji, ali da bez obzira na to žele igrati protiv Girone.

“Osiguranje će biti na ovoj utakmici pa ne znam zašto se ne bi igralo. Mi ćemo obaviti naš posao i nećemo misliti na išta drugo”, poručio je Zidane.

“Želimo igrati u nedjelju, znamo što se događa, ali razmišljamo samo o sportu. Pratim situaciju u Kataloniji, vrlo je delikatna, ali nadam se da će sve riješiti mirno”, komentirao je igrač Reala Lucas Vazquez.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.