Nogomet je moj život i san

Katarina Pranješ porijeklom iz Nove Bile članica ženske nogometne reprezentacije Hrvatske

Katarina Pranješ porijeklom iz Nove Bile članica ženske nogometne reprezentacije Hrvatske

U poplavi priča iz rubruke crna kronika, portal NovaBila.info donosi jednu doista lijepu i pozitivnu priču. Glavni akter naše priče je 18-godišnja Katarina Pranješ koja trenutno živi u malom selu Normanci, nedaleko od Osijeka, a korijene vuče iz Nove Bile gdje joj danas žive djed i baka.

Katarina se aktivno bavi nogometom od svoje 12. godine, a članica je i ženske nogometne reprezentacije Hrvatske. Trenutno je slobodna igračica, a donedavno je igrala za ŽNK Osijek u koji je došla uz trenericu Branku Juhas koja je zaslužna za sve njene dosadašnje ostvarene rezultate.

Nogomet sam počela trenirati 2014. godine također s dečkima i s njima sam igrala i neke utakmice. Ovaj sport zavoljela sam od malih nogu. Sve je započelo uz moga brata blizanca, svaki dan sam s njim i njegovim prijateljima išla na igralište i igrala sam nogomet po cijele dane s njima. Bila sam jedina djevojčica, ali to mi nije bila prepreka i bila sam od početka prihvaćena, govori nam talentirana Katarina.

Svoje prve korake sam započela u klubu NK Omladinac Niza (DŠA NIZA). Za taj klub sam igrala tri godine te sam u ovom klubu bila prva registrirana djevojka u povijesti kluba. Moj prvi trener bio je Zoran Kumrić i s njim sam započela te prve nogometne korake, a prvi trener u ženskom nogometu bio je Dejan Berger, od kojeg sam također puno toga naučila i mogu reći da mi je on jedan od boljih trenera s kojim sam imala priliku raditi, ponosno dodaje Katarina.

Kako nam kaže, Katarina je prvi poziv za reprezentaciju Hrvatske dobila 2017. godine, a nastupala sam je U-16,  U-17, U-19 i A reprezentaciju.

Za reprezentaciju Hrvatske imam 13 nastupa i dva postignuta pogotka. Za U-16 tri nastupa, U-17 dva nastupa, U-19 sedam nastupa te za A imam jedan nastup koji je bio 27. listopada 2020. godine protiv Litve, govori nam ova reprezentativka Hrvatske.

Ono što aktera naše priče posebno ističe je i činjenica da je već od prvog nastupa za reprezentaciju U-19 kapetanica zbog čega je kako kaže, veoma sretna, a sve djevojke su je prihvatile veoma brzo i one su joj kao druga obitelj.

Nogomet je moja nakon obitelji, druga ljubav, tako da se u budućnosti vidim u tome. Vidim se kako gradim karijeru, pri tome znam i svjesna sam da će biti teških dana, ali spremna sam ja to, jer znam što želim, a kada dođe vrijeme da se trebam smiriti, želja mi je naravno da imam svoju obitelj, emotivno nam otkriva Katarina.

Katarina je završila trgovačku školu, a poslije nje sam dodatno upisala dvije godine komercijalne škole te razmišlja i o nastavku školovanja u dogledno vrijeme, a trenutno joj ne nogomet imperativ.

Moja poruka mladima je ta da ako želite ostvariti svoje snove, morate biti uporni, dati 150% od sebe i nikada nemojte niti pomisliti da odustanete, zaključila je Katarina Pranješ, članica ženske nogometne reprezentacije Hrvatske.

Mario Debeljak / NovaBila.info

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.