Katastrofalno prvo poluvrijeme odvelo Hrvatsku u poraz

Katastrofalno prvo poluvrijeme odvelo Hrvatsku u poraz

Španjolke su suret riješile susret u prvom poluvremenu.

foto: Uroš Hocevar / kolektiff

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija porazom od Španjolske 25:18 otvorila je Europsko prvenstvo u rukometu koje se održava u Francuskoj te gotovo izgubila sve šanse za prolaz nakon samo jednog kola.

Španjolska – Hrvatska 25:18 (15:5)

Španjolska: Martin 1, Arderius, Cesareo Romero, Navarro, Castellanos, Gutierrez 3, Garcia 2, Pena 7, Ortega, Jimenez 4, Fraga, Martinez 1, Rodriguez 1, Hernandez, Valdivia 1, Gonzalez 5.

Hrvatska: P. Posavec 2, Plahinek 1, Krsnik 2, S.Posavec, Milosavljević, Kapitanović, Turk 3, Kalaus 1, Ježić 1, Milošević, Dežić 4, Debelić 2, Glavan 1, Blažević 1, Prkačin, Pijević.

Španjolska je od starta preuzela vodstvo. Izabranice Nenada Šoštarića tek su uspjele izjednačiti u trećoj minuti golom Ivane Dežić iz sedmerca. Već nakon osam minuta golovima Pene i Gutierrez, Španjolke su došle na 5:1, a s nova dva gola Pene u 17. minuti je već 9:3. Prednost Španjolske je rasla sve više, a Garcia Avila u posljednjoj sekundi prvog dijela postavlja 15:5.

Golovima Kalaus i Dežić, Hrvatska bolje otvara drugo poluvrijeme, ali Pena je bila nezaustavljiva, a u tim trenucima pomogla je i Lopez Jimenez s nekoliko golova i rezultat je nakon 45 minuta najvećih 22:10. Uspjela je Hrvatska u sljedećih 10 minuta napraviti veliku seriju 7:1 i prepoloviti zaostatak, no više od toga nije išlo.

Ivana Dežić postigla je četiri, a Ana Turk tri pogotka. Ivana Kapitanović imala je samo dvije obrane od 17 udaraca, a Ana Pijević zaustavila je pet od 15 pokušaja. Nerea Pena Abbaruea bila je nezaustavljiva sa sedam golova iz osam pokušaja, Mireya Gonzalez Alvarez zabila je pet golova, a Soledad Lopez Jimenez četiri. Silvia Navarro obranila je pet udaraca, a Mercedes Castellanos tri.

U drugom susretu skupine Nizozemska je bila bolja od Mađarske rezultatom 28:25. Sljedeći susret Hrvatska igra 3. prosinca protiv Mađarske s početkom u 18 sati.

 

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.