Kek: “Favoriti smo, ali Velšani sigurno ne dolaze na Kvarner na odmor”

Kek: “Favoriti smo, ali Velšani sigurno ne dolaze na Kvarner na odmor”

Večeras od 20:45 Rijeka igra svoju prvu utakmicu sezone, a protivnik hrvatskom prvaku u kvalifikacijama za Ligu prvaka je velška ekipa The New Saints. Tom prilikom su utakmicu najavili trener Matjaž Kek i igrač Marko Vešović, a slovenski stručnjak je naglasio kako nema govora o podcjenjivanju protivnika i kako Rijeka svoju vrijednost, kao i uvijek, mora dokazati na terenu.

“Ekipa je spremna za dvoboj, a u goste nam dolazi momačad koja nije nimalo bezazlena. Oni su već odigrali dvije službene utakmice, izbacili su već gibraltaršku Europu i onaj tko je gledao te utakmice zna da oni sigurno ne dolaze na Kvarner na odmor. Svakako Rijeka je favorit u ovom dvoboju, ali to treba pokazati na terenu”, rekao je Kek.

Trener Rijeke je potom naglasio kako neće imati kompletnu ekipu na raspolaganju za utakmicu s velškim prvakom, a izostati će najmanje dva prvotimca.

“Imamo problema s ozljedama, Prskalo je definitivno otpao i pitanje je kada će biti spreman. Također Gorgon je dobio udarac i ima hematom s kojim će teško biti igrati. Ostatak ekipe je spreman, očekujem fenomenalnu atmosferu i izuzetno je poticajno što je toliko navijača čekalo na karte na ovom suncu. To nas sve obvezuje da damo svoj maksimum.”

Nakon Matjaža Keka, riječ je dobio Marko Vešović, ponajbolji igrač Rijeke prošle sezone. Crnogorski reprezentativac je potvrdio ulogu Rijeke kao favorita, no igrači imaju obavezu da ispoštuju veliko zanimanje navijača za utakmicama kluba i da na najbolji način predstave klub i Hrvatsku u Europi.

“Izuzetno bitna i izazovna utakmica na početku sezonu. Imamo veliku obavezu da kao prvaci države pokažemo u najboljem mogućem svjetlu. Imamo sve informacije o protivniku, mi jesmo favoriti, potpuno smo koncentrirani i motivirani i znamo koji je naš cilj. Radi se o pravoj otočkoj ekipi, fizički jaki, s kolektivom iznad svega i sigurno će nas pokušati s nečime iznenaditi. Na nama je da se pobrinemo da iznenađenja ne bude i da pokušamo već na Rujevici riješiti ovaj dvoboj”, zaključio je Marko Vešović.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.