KHL Zagreb prvak Hrvatske

KHL Zagreb prvak Hrvatske

Hokejaši Medveščaka u katastrofalnoj sezoni neočekivano ostali i bez naslova prvaka Hrvatske. Naime, Zagreb je u finalnoj seriji sa 4:1 bio bolji od Medvjeda i osvojio svoj treći naslov u povijesti kluba zaustavivši niz Medveščaka od 11 naslova. Bio je to prvi naslov prvaka za Zagreb nakon čak 23 godine.

Podsjetimo, ovo je bila jako loša sezona za Medveščak. Momčad je završila na posljednjem mjestu EBEL lige i to izuzetno uvjerljivo, a klub je upao u ogromne dugove prema bivšim igračima, te je vodstvo lige čak prijetilo izbacivanjem iz natjecanja. Gotovo pola sezone su zato odradili amateri koji su gotovo volontirali u klubu.

Igrač Bruno Fičur je izjavio za 24 sata: “Mi smo posljednjih tjedana bili volonteri u klubu. Naglašavam da su nas iz ostalih klubova jako ugodno iznenadili i igrači i navijači. Na svakom gostovanju bismo dobili pljesak, a igrači su nam kod rukovanja uvijek čestitali na borbenosti i hrabrosti. U Salzburgu i Bolzanu su nas nakon utakmice počastili kolačima, tortom i pivom.”

Medveščak je desetak godina bio hit u Hrvatskoj. Na njihovim utakmicama su Ledena dvorana i Arena uvijek bile popunjene. Igrali su veličanstvene utakmice u EBEL-u i KHL-u, no možda je najjača europska hokejaška liga ipak bila preveliko opterećenje za klupski proračun. I dalje nije poznato u kojoj će ligi igrati sljedeće sezone, no to vrlo vjerojatno neće biti EBEL jer više nema financijskih sredstava i mogućnosti igranja u Ledenoj dvorani. Za sad čak nije sigurno ni sudjelovanje u hrvatsko-slovenskoj ligi.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.