Kineski trener na stolnoteniskom Božićnom kampu!

Kineski trener na stolnoteniskom Božićnom kampu!

U sklopu kampa HSTS organizira i praktični trenerski seminar.

Ukupno po sedam djevojčica i dječaka, uz po pet potencijalnih zamjena, sudjelovat će u organizaciji Hrvatskog stolnoteniskog saveza u Opatiji u različitim aktivnostima koje ih očekuju na već tradicionalnom Božićnom kampu.

Na kampu će sudjelovati mladi stolnotenisači i stolnotenisačice iz klubova prema izboru trenera za regionalni razvoj Gorana Radanovića.

Tijekom boravka u Opatiji mladim sportašima prezentirane će biti mnoge stolnoteniske teme kao što su kretanje igrača i metode vježbanja, metodike serviranja, kineska stolnoteniska tehnika, te individualni treninzi i korekcije tehnike.

Polaznicima kampa HSTS će sufinancirati smještaj i prehranu u hotelu 4 Opatijska cvijeta te organizaciju treninga.

U sklopu održavanja stolnoteniskog kampa HSTS će organizirati i praktični trenerski seminar koji će voditi poznati trener austrijske reprezentacije i bivši trener kineske reprezentacije Liu Yan Jun, koji će održati predavanje i demonstraciju treninga.

Koliko je kineski stolni tenis razvijen u Kini govori i podatak da je juniorsko Svjetsko prvenstvo koje se igralo u talijanskoj Riva Del Gardi proteklo u totalnoj dominaciji Kineza.

Od sedam finala svih sedam su osvojili kineski predstavnici, za razliku od Svjetskog prvenstva 2016. kada su osvojili tek jedno zlato i to u ženskoj pojedinačnoj konkurenciji.

Voditelj opatijskog kampa bit će Diego Lipovšek, a stručni rad u dvorani koordinirati će ukupno četiri stolnoteniska trenera Mladen Škrapac, Lana Zlojutro, Goran Radanović i Liu Yan Jun.

Treninzi će se održavati dva puta dnevno u novoj opatijskoj dvorani Marino Cvetković.

Seminar i praktična radionica za trenere predviđeni su u dva dana, četvrtak 28. i petak 29. prosinca u terminima treninga te u subotu 30.prosinca prijepodne za vrijeme turnira. Sudjelovanje trenera na seminaru biti će besplatno.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.