Kinez sa hrvatskom putovnicom Wei Shihao pobijedio 822. pozicije boljeg od sebe

Kinez sa hrvatskom putovnicom Wei Shihao pobijedio 822. pozicije boljeg od sebe

Wei Shihao odlično gura i u parovima te je ostao jedini hrvatski predstavnik.

Wei Shihao (877. na svijetu) izborio je ulazak među 32 najbolja na jakom ITTF turniru Svjetske serije Hungarian Open.

Wei je u kvalifikacijama izbacio Belgijca Allegra s 4:0 (108.), Brazilca Monteira sa 4:2 (104.), Srbina Peta sa 4:0 (254.) i Nijemca Stegera s 4:0 (55.), a za ulazak u osminu finala igrat će protiv Francuza Gauzya (34.), viceprvaka Europe iz 2016.

Hrvatski Kinez uspješan je bio i u parovima gdje je s Ukrajincem Kou Leijem izborio osminu finala, a sljedeći suparnici su im Mađari Ecseki i Szudi. Inače, hrvatsko-ukrajinski par je nastavio s uspjesima s obzirom da su na turniru u Bjelorusiji igrali u finalu.

Lijep uspjeh ostvario je i Tomislav Frane Kojić (127.) koji je zaustavljen na posljednjoj stepenici do ulaska među 32 najbolja, a bolji je bio Kinez Zhou Qihao (117.) s 4:2. Prije toga naš reprezentativac nanizao Nijemca Kleina s 4:0, Austrijanca Gardosa (52.) s 4:1 i Indijca Anthonya s 4:2 (138.).

Naš prvi reket Andrej Gaćina zaustavljen je u 3. kolu kvalifikacija od Slovaka Wang Yanga s 4:0, dok je Tomislav Pucar poražen od Brazilca Tsuboija s 4:2.

Kod stolnotenisačica Mateja Jeger je svladana u 2. kolu kvalifikacija od Mađarice Pergel s 4:1. U parovima obje naše ženske kombinacije, Jeger i Pavlović te Sun i Zeng, zaustavljene su korak do osmine finala.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.