Kličko: “Jednostavno je bio prebrz za mene”

Kličko: “Jednostavno je bio prebrz za mene”

Vladimir Kličko priznao je kako je zasluženo predao pojas teškaškog prvaka svijeta.

Tyson Fury, 27-godišnji Irac romskoga podrijetla, ostat će zapisan u boksačkoj povijesti kao čovjek koji je poslije dugih jedanaest godina sa svjetskoga vrha detronizirao Vladimira Klička.

Veliki Ukrajinac nije imao šanse u meču u Düsseldorfu i potpuno je zasluženo poražen jednoglasnom sudačkom odlukom. “Došao sam ovdje svladati moćnog prvaka i u tome sam uspio. Naporno sam radio šest mjeseci, apsolutno sve ostavio u dvorani, mnogo toga žrtvovao i sad sam ostvario svoje snove”, emotivan je bio Fury.

“Teško je doći u drugu državu, boriti se i pobijediti. Moram priznati kako sam tijekom zadnje runde pomišljao kako ću izgubiti ovaj meč. Vladimire, ti si veliki šampion i hvala ti što si mi dao ovu priliku. Sve ono prije borbe bila je zabava; mlad sam i htio sam napraviti show. Svi su nekada bili mladi, vjerujem kako me razumiješ”, obratio se svome suparniku.

Ukrajinac je bio vidno razočaran i povrijeđen, no sportski je stisnuo ruku suparniku. “Bio je nevjerojatno brz za tako visokog momka. Jako se dobro kreće i ima dugačak raspon ruku (op.a 216 centimetara!) Htio sam boksati i biti opušten, cijelo sam vrijeme tražio distancu, ali nisam uspio. Jednostavno je bio prebrz.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.