Kljaković Gašpić drugi finaš svijeta, Hrvati odlični na svjetskoj ljestvici

Kljaković Gašpić drugi finaš svijeta, Hrvati odlični na svjetskoj ljestvici

Hrvatski jedriličari tradicionalno odlični na svjetskoj ljestvici...

Svjetski jedriličarski savez objavio je zadnje ljestvice olimpijskih disciplina za ovu godinu. Ivan Kljaković Gašpić sezonu tako zaključuje kao drugi finaš svijeta, Tonči Stipanović četvrti je među lasarašima, dok su Šime Fantela i Igor Marenić peti dvojac na svijetu. Dakle, u tri od sedam disciplina u kojima nastupamo plasirani smo među pet najboljih na svijetu, što su otprilike pozicije koje tradicionalno već godinama zauzimaju hrvatski jedriličari, s malim razlikama.

Nakon netom završenog Svjetskog prvenstva klase Finn Kljaković Gašpić 2015. završava kao drugi finaš svijeta. Na 21. mjestu je Milan Vujasinović, 41. je Nenad Bugarin, a 53. Josip Olujić. Tonči Stipanović na četvrtom je mjestu Lasera za 2015. godinu. Filip Jurišić je 43, Daniel Mihelić 60, a Toma Višić 109… Prvo mjesto pripada Australcu Tomu Burtonu.

Među dvojcima na petom su mjestu Šime Fantela i Igor Marenić. I u ovoj disciplini na prvom mjestu su Australci Matthew Belcher i William Ryan.

U ostalim disciplinama, kako smo već i objašnjavali, naši jedriličari nisu toliko visoko plasirani mahom zato što su manje jedrili ove godine na regatama Svjetskog kupa.

U Laser Radialu Tina Mihelić je 34, Ana Zelić zauzima 78. mjesto, Sandra Lulić 82, a Anđela de  Micheli Vitturi 103. poziciju. Prva je Belgijka Evi van Acker.

Na 34. mjesto u 49eru napredovali su Pavle Kostov i Petar Cupać, dok su Enia Ninčević i Marina Dujmović u ženskoj konkurenciji stigle su do 43. mjesta. Vode Austrijanke Delle Karth i Resch, te Brazilke Grael i Kunze. Među daskašima 48. je Luka Mratović, a 87. Mihovil Fantela. Prvo mjesto drži Španjolac Ivan Pastor Lafuente.

U neolimpijskoj disciplini daske sa zmajem Martin Dolenc godinu završava na visokom trećem mjestu.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.