Klopp se nakon prodaje Coutinha klauzulom osigurao od novih prodaja Barceloni

Klopp se nakon prodaje Coutinha klauzulom osigurao od novih prodaja Barceloni

Barcelona za dovođenje Liverpoolovog igrača mora platiti 100 milijuna na njegovu vrijednost.

Navijači Liverpoola već dugih 28 godina čekaju na naslov prvaka Engleske, a posljednju veliku priliku za naslov imali su 2014. godine kada je Manchester City slavio sa samo dva boda prednosti.

Kako to obično biva kod velikih igrača, ako nema trofeja i oni su nezadovoljni i odlaze u klubove gdje će imati priliku podići pehar na kraju sezone. Liverpoolova iznimka bio je dugogodišnji kapetan Steven Gerrard koji je pogriješio u ključnoj utakmici spomenute 2014. godine, a nakon toga i zaključio karijeru u svome klubu.

Jedan od bitnih kotačića proteklih godina u Liverpoolu bio je Brazilac Philippe Coutinho koji je za ogromnih 130 milijuna eura prešao u Barcelonu. Unatoč ogromnoj zaradi, Coutinho je imao jako važnu ulogu u Liverpoolu i nisu mu našli dostojnu zamjenu.

Znajući da ne može parirati Barceloni, trener Liverpoola Jurgen Klopp zaštitio se od daljnje prodaje igrača katalonskom divu.  Pri prodaji Coutinha, Klopp je ugradio stavku da za svaku sljedeću kupnju Barcelone na Anfieldu moraju dodati 100 milijuna eura na procijenjenu vrijednost.

Tako će Barca ukoliko želi dovesti primjerice Dejana Lovrena morati iskeširati 117 milijuna, za Manea će morati dati 140 milijuna, pa će tako i cijena Lorisa Kariusa dosegnuti 108 milijuna eura.

Klauzula o 100 milijuna vrijedi do 2020. godine.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.