Koeficijent remi od dva predstavnika u Ligi prvaka

Koeficijent remi od dva predstavnika u Ligi prvaka

Od konkurenata jedino Češka u Slaviji ima predstavnika.

Dinamo je fantastičnim rezultatima ove sezone doveo hrvatski nacionalni koeficijent pred sveti cilj navijača hrvatskog nogometa, famoznog 15. mjesta i drugog kluba u kvalifikacijama za Ligu prvaka i ukupno petog kluba u europskim natjecanjima.

Prema sadašnjem stanju, hrvatski koeficijent se nalazi na 17. mjestu sa 26,875 bodova, a ispred se nalaze Švicarska (26,900) i Danska (27,025) čiji su predstavnici ispali te bi u slučaju remija Dinama s Benficom na Maksimiru, Hrvatska preskočila oba konkurenta, no to nije sve.

Na 14. mjestu nalazi se Grčka sa 27,600 bodova i bez predstavnika, a 13. mjesto drži Češka sa 27,875 bodova i Slavijom koja igra protiv Seville. Ukoliko Slavija upiše oba poraza od Seville, što je itetako realno, a Dinamo ostvari dvije pobjede protiv Benfice, što će biti ipak puno teže, Hrvatska bi preskočila i Češku na 13. mjestu, a to bi značilo neke dodatne benefite.

foto: printscreen

Sada još više ostaje žal za primljenim pogocima u posljednjim minutama ove sezone ostalih hrvatskih predstavnika u Europi, no ipak i oni su pridonijeli pumpanju koeficijenta, pa imaju zasluge u ovih 26,875 bodova.

Utakmica protiv Benfice na Maksimiru 7. ožujka može uveliko pogurati hrvatski nogomet prema naprijed, ostao je još samo jedan mali koračić.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.