Kopić : Fomitschow igra u Vinkovcima!

Kopić : Fomitschow igra u Vinkovcima!

Rječit je bio Hajdukov trener Željko Kopić uoči nastavka natjecanja u HNL-u.

Željko Kopić: “Završili smo s pripremnim periodom, zadovoljan sam s većinom odrađenih stvari na treninzima i utakmicama. Svjestan sam da nas u Vinkovcima čeka zahtjevna utakmica. Ekipa je u dobrom stanju, vjerujem da ćemo prezentirati kvalitetan nogomet i napravit ćemo sve da osvojimo nova tri boda.”

“Što se tiče Ercega, to smo već nekoliko puta iskomunicirali, bio je izuzetno bitan igrač za Hajduk. Isto tako smo se složili da je nakon njegova odlaska bilo potrebno odreagirati, doveli smo tri igrača koji imaju legitimitet što se tiče kvalitete, ali i po onome što su već odigrali u karijeri. Miju znate, a preostala dvojica su reprezentativci svojih zemalja. Na njima je da se što prije adaptiraju i opravdaju očekivanja. Kod Caktaša je važno da je zdrav i da je ušao u kvalitetan trenažni proces. Razgovarao sam s njim, motiviran je, a to je preduvjet da pokaže kvaklitetu. Što se tiče toga tko je u prvih 11, oni samo svakim treningom odlučuju o svom statusu.”

“Vidjeli smo i u Zaprešiću što se sve trebalo učiniti da se teren dovede u prihvatljivo stanje. Ta priča je za mene završena, kako Cibaliji tako i nama, teren će biti isti, a na nama je da se adaptiramo na pravi način, bez obzira na stanje travnjaka. Imali smo priliku vidjeti kako to izgleda u Gabeli, moramo sve te faktore ostaviti po strani.”

“Želim vidjeti hrabrog Hajduka koji će napadati i dominirati te imati jasnu ideju kako igrati u svim fazama igre. Svjestan sam da imamo još puno prostora za napredak, ali u velikom postotku do sada odigranih minuta smo mi bili ti koji su kontrolirali razvoj događaja na terenu. Bilo je stvari koje nisu kako bi željeli, ali ukupno mislim da je smjer dobar.”

“U ovom trenutku je na lijevom beku Fomitschow. Odradio je dobre pripreme i na utakmicama je izgledao dobro. Filipu se dogodilo što se dogodilo u prvoj utakmici, činimo sve da se vrati što prije, ali to mora biti na kvalitetan način. Josipu Bašiću se otvorila prilika s obzirom na distorziju zgloba Tudora. Ja sam u komunikaciji s trenerom druge momčad Oreščaninom, svi su na radaru, otprilike smo na istoj relaciji, isti je program rada da adaptacija bude što lakša. Josip je odigrao dobru utakmicu u Gabeli i bit će s nama ovisno o potrebama prve momčadi.”

“Nominalno sva tri nova igrača imaju kvalitetu, ali moraju to pokazati na terenu i tek onda možemo raditi komparaciju što je donosio Erceg, a što oni. Za tu procjenu treba vremena, ali ja sam uvjeren da ovaj kadar igrača može iznijeti kvalitetnu polusezonu.”

“Prije svega sam sretan što je Ohandza odradio kompletne pripreme bez da je propustio iti jedan trening. Na treninzima je bio jako pozitivan. Što se tiče mene i momčadi, mi smo s njim zadovoljni, a o njegovu statusu ćete morati sa sportskim direktorom jer on i igrač imaju jasniju sliku glede produženja ugovora.”

“Ne gledam to kroz činjenicu tko je potpisao tko nije, gledam što je potreba ekipe. Za ugovore pričekajte presicu sa sportskim direktorom, a tko je prvi vratar ćemo ostaviti za nedjelju.”

“Ni u jednu utakmicu nećemo ići s kalkulacijama, one nikad nisu donijele ništa dobroga. Idemo s najspremnijima i najkvalitetnijima u prvu utakmicu, a onda se okrećemo drugoj.”

“Hugo ima standardne probleme, ali odradio je veliku većinu treninga, što s ekipom, što individualno., On je posvećen momčadi, želi participirati što više može. S obzirom na njegov status, donosit ćemo odluke iz utakmice u utakmicu. Mnogo od njega očekujemo, ali postoji doza opreza. On ide u Vinkovce.”

“Ne gledamo niz od pet utakmica, gledamo samo prvu. Svjesni smo zahtjevnosti zadatka i da je svaka ekipa protiv Hajduka ekstra motivirana. Vidite da i iz Lokomotive najavljuju Kup kao utakmicu sezone, ali za to se pripremamo i učinit ćemo sve da sve skupa iznesemo na pravi način.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.