Košarkaši preko Rumunjske, Nizozemske i Italije do Svjetskog prvenstva u Kini 2019.

Košarkaši preko Rumunjske, Nizozemske i Italije do Svjetskog prvenstva u Kini 2019.

U Munchenu je 24. kolovoza održan ždrijeb koji je našoj muškoj reprezentaciji donio još jednog protivnika u borbi za kvalifikacije za SP.  Kao jedna od osam najboljih reprezentacija iz predkvalifikacija, Nizozemska je uz Italiju i Rumunjsku smještena u skupini D. Austrija, Bjelorusija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Estonija, Kosovo te Švedska plasirali su se uz Nizozemsku.

Na prvenstvu će se čiji će domaćin od od 31. kolovoza do 15. rujna 2019. biti Kina, plasirati 12 reprezentacija od ukupno 32 koliko ih je u kvalifikacijama. U dva će se kruga one odvijati, u prvome će po tri najbolje reprezentacije iz osam skupina ići u drugi krug gdje će  biti podjeljenje u četiri skupine po šest, naravno rezultati će se prenositi iz kola u kolo. Tri najbolje plasirane reprezentacije iz svake skupine drugoga kruga ostvariti će nastup u Kini.

Naša će reprezentacija kvalifikacijski susret započeti 23. studenog u gostima protiv Nizozemske, nakon toga smo domaćini  Italiji 26.studenog, Rumunjskoj 23. veljače, Nizozemskoj dan kasnije. Nakon toga slijede gostovanja u Italiji 28. lipnja te Rumunjskoj 1. studenog sa kojom i zaključujemo prvo kolo.

 

 

 

 

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.