Košarkaši protiv poljske u Varaždinu

Košarkaši protiv poljske u Varaždinu

HKS odredio Varaždin za organizatora predstojeće kvalifikacijske utakmice

foto: facebook HKS

HKS je izdao priopćenje kako će se sljedeća kvalifikacijska utakmica za svjetsko prvenstvo u Kini odigrati u Areni Varaždin. Tako će nakon prijateljske utakmice protiv Slovenije u rujnu prošle godine, Varaždin opet imati čast ugostiti najbolje hrvatske košarkaše. Susret 11. kola kvalifikacija za svjetsko prvenstvo u Kini na rasporedu je u petak 22. veljače.

Šanse za prolaz hrvatskih košarkaša na prvenstvo su minimalne, pa tako ni pobjeda protiv Poljske ne jamči prolaz. U posljednjem kolu bi Poljska trebala izgubiti na domaćem terenu od reprezentacije Nizozemske. U prilog našim košarkašima ne ide ni pobjeda više Mađarske, koja bi trebala izgubiti jednu od dvije nadolazeće utakmice.

U rujnu prošle godine naši košarkaši su izgubili od reprezentacije Poljske 74:79, tako da u ovom dvoboju, zbog međusobnog omjera, Hrvatska mora pobijediti sa više od tih pet razlike, nebi li prošla dalje u slučaju podjednakog bodovnog stanja na kraju kvalifikacija.

Slovenija je bila posljednji protivnik koji je igrao u Areni Varaždin. Ta prijateljska utakmica, koju smo izgubili 86:87, poslužila je kao priprema upravo za susret protiv Poljske u Gdanjsku.

Izbornik Anzulović u ovom susretu neće moći računati na igrače iz NBA, kao ni poljski izbornik. Nemoguća misija je ispred košarkaša hrvatske u posljednja dva kola kvalifikacija, o kojima ovisi i odlazak na olimpijadu 2020. godine.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.