Košarkašice u posjeti Centru za odgoj i obrazovanje u Velikoj Gorici

Košarkašice u posjeti Centru za odgoj i obrazovanje u Velikoj Gorici

Košarkašice su uoči kvalifikacija za Euro posjetile velikogorički Centar za odgoj i obrazovanje.

Hrvatska ženska košarkaška reprezentacija odradila je kratke pripreme u Velikoj Gorici uoči kvalifikacija za EuroBasket 2017. godine. Osim odličnih uvjeta za treniranje i još bolje odrađenih treninga, igračice su posjetile i Centar za odgoj i obrazovanje u Velikoj Gorici te tom humanitarnom gestom razveselile djecu koja se nalaze u Centru.

Osim igračica i stručnog stožera ženske reprezentacije, djecu u Centru za odgoj i obrazovanje u Velikoj Gorici posjetili su i predsjednik HKS-a Ivan Šuker, glavni tajnik HKS-a Željko Drakšić te Željko Ciglar.

Oduševljenja nije nedostajalo, kako od strane djece koja su imala priliku družiti se s hrvatskim reprezentativkama, tako ni od strane djevojaka koje su bile zahvalne što su mogle usrećiti djecu koja se nalaze u Centru. “Ne viđa se ovo svaki dan. Drago mi je što smo mogli usrećiti ovu djecu i bar na trenutak biti dio njihova svijeta. Sad tek vidimo koliko trebamo cijeniti život”, izjavila je Antonija Sandrić nakon što je osjetila svu dragost djece Centra.

Naime, Centar za odgoj i obrazovanje Velika Gorica jedan je od najstarijih domova sa školom za djecu i mlade s intelektualnim teškoćama. Družile su se hrvatske reprezentativke s oko pedeset djece koja su ih sva dočekala s pljeskom i oduševljenjem.

Pozdravio je i zahvalio na svemu ravnatelj Centra za odgoj i obrazovanje Zvonko Katalinić, pozdravio je sve prisutne i predsjednik HKS-a Ivan Šuker te naglasio još jednom koliko je ovo lijepa gesta, ali se zahvalio i Konzumu što su nam dali podršku da dođemo u Centar. Nakon njega kapetanica Jelena Ivezić nije mogla opisati kako se osjeća i zahvalila djeci i svima što su im uljepšali dan.

Padali su zagrljaji i lijepe riječi, nije nedostajalo ni pitanja – što ste jele kad ste toliko narasle… Bilo je smijeha, zabave i pozitive atmosfere – svega što je potrebno djevojkama da bi se sutra ujutro zaputile u Nizozemsku.

“Ovo je jedna jako lijepa prigoda. Uvijek je lijepo davati pažnju drugima. Meni je izrazito drago što sam došla ovdje jer Velika Gorica je moj grad i znam za ovu ustanovu još od malih nogu”, otkrila je hrvatska reprezentativka Iva Ciglar za službenu stranicu HKS-a.

Konzum je svu djecu Centra razveselio raznim poklon paketima i slatkišima, a Hrvatski košarkaški savez pobrinuo se da djeca imaju uspomene na žensku košarkašku reprezentaciju. Svako je dijete dobilo majicu na koju su igračice stavile svoj potpis, također i flyere ženske seniorske reprezentacije s autogramima, lopte, blokiće i maskote EuroBasketa 2015. godine, čija se jedna skupina odigravala u Zagrebu, a najviše ih je razveselio Frenkie.

“Ovaj kratki pripremni ciklus nije mogao završiti bolje. Napunili smo se pozitivnom energijom i sada idemo dalje. Prekrasno je biti u okruženju ove djece i mi bismo ostali cijeli dan ovdje da možemo. Zaista jedna vesela atmosfera i velika pozitivna energija”, rekla je Antonija Sandrić, koja se jednostavno nije odvajala od ove djece, ali i koja je dobila njihove velike simpatije.

“Veseli me topao doček koji je napravljen za naše igračice. To je vrjednije od svega. Mislim da smo napravili sjajnu stvar što se tiče ove djece, ali ono što je najvažnije – mislim da su i srca naših igračica izuzetno puna i mislim da ovakve stvari treba ponavljati.”

Nakon druženja s djecom iz Centra za odgoj i obrazovanje u Velikoj Gorici, ženska košarkaška reprezentacija zaključit će dan gledanjem euroligaške utakmice u Domu Dražena Petrovića između Cedevite i Olympiacosa, a nakon toga slijedi pakiranje za Nizozemsku.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.