Kostelić: “Stanje nije loše, htio bih prema naprijed”

Kostelić: “Stanje nije loše, htio bih prema naprijed”

Najbolji hrvatski skijaš kreće na američku turneju...

Ivica Kostelić zaputio se na sjevernoameričku turneju Svjetskoga kupa, gdje će ujedno i službeno otvoriti skijašku sezonu. Ipak, ove će godine na start izlaziti mnogo rjeđe negoli smo na to navikli.

“Američka turneja ove će godine biti nešto kraća nego obično, vozit ću samo jednu ili dvije utrke – superveleslalom ili spust u Lake Louiseu. Trebaju mi brze utrke da se priviknem na brzinu i treniram zbog ovosezonskih kombinacija”, otkrio je Ivica u razgovoru s novinarima prije polaska.

Zdravlje nije tako loše, čini se kako se situacija ponešto popravlja. “Koljeno mi se čini bolje nego prošle godine, barem što se tiče slaloma, dok je nešto slabije u brzim disciplinama. Generalno, stanje se popravlja. Vježbali smo na Zermattu, Hintertuxu, Molltaler glečeru… Bilo je standardno, osim što nije bilo veleslalomskih treninga, nego slalomskih koje smo dosta pojačali.”

Koji su njegovi ciljevi ove sezone? “Htio bih pomak prema naprijed u odnosu na prošlu godinu – po mogućnosti ulazak među 20, ili čak prvu grupu, odnosno petnaest najboljih. Mislim da u kombinaciji imam pravo ciljati i više, no treba pričekati prve utrke da vidimo koliko realno mogu postaviti ciljeve”, zaključio je Kostelić.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.