Kovač: “Favoriti smo, ali skupina je teška i neugodna”

Kovač: “Favoriti smo, ali skupina je teška i neugodna”

Hrvatski izbornik Niko Kovač prokomentirao je skupinu kockastih u kvalifikacijama za SP 2018. godine...

Ždrijeb u Nyonu odlučio je kako će hrvatska nogometna reprezentacija, ako ju na tom putu ne zaustave ‘navijači’, Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine ‘ganjati’ protiv Islanda, Ukrajine, Turske i Finske.

“Skupina je kvalitetna, neugodna, teška i vrlo izjednačena, bez ijednog slabog protivnika, što znači da nas čekaju teški ogledi u nekoliko dana. Treba imati na umu i da je manje utakmica što znači da je i manje prostora za kiks, svaka utakmica postaje još važnija”, prokomentirao je izbornik Niko Kovač.

Osvrnuo se negdašnji hrvatski kapetan i na pojedinačnu kvalitetu protivnika. “Bilo je na papiru sigurno i težih protivnika od Islanda iz druge skupine, no Island u ovim kvalifikacijama pokazuje visoku kvalitetu. Iz treće i četvrte skupine dobili smo po koeficijentu najjače moguće protivnike, što dovoljno govori. S Finskom nismo nikada igrali, ali još su jedna momčad za koju znate da će odigrati čvrsto i da je to u svakom slučaju teško gostovanje.”

Hrvatska će na papiru definitivno biti favorit, no trebat će se svojski potruditi kako bi kvalitetu i znanje dokazali na terenu i pretvorili u bodove vrijedne odlaska na svjetsku smotru.

“Hrvatska ima pravo biti favoritom, naše iskustvo odlaska na velika natjecanja i igračka kvaliteta daju nam to pravo. Moramo se dobro pripremiti, skromno ući u kvalifikacije, no i s velikim samopouzdanjem. Duboko vjerujem da možemo ostvariti cilj i plasirati se na SP u Rusiju”, zaključio je Kovač.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.