Kovač postaje najplaćeniji hrvatski trener u povijesti

Kovač postaje najplaćeniji hrvatski trener u povijesti

Kovač će se novom plaćom približiti najplaćenijim europskim trenerima.

Niko Kovač će s 1. srpnjem 2018. godine preuzeti klupu aktualnog prvaka Bundeslige. S novom, boljom pozicijom naravno dolaze i bolja primanja.

Trenutna Nikina plaća u Eintrachtu iznosi milijun i pol eura godišnje. Ovaj će se iznos novim ugovorom s Bayernom uvišestručiti. Bivši hrvatski izbornik bi u novom klubu godišnje trebao zarađivati  između pet i šest milijuna eura. To je još uvijek puno manje nego što su zarađivali njegovi prethodnici, ali i više nego što zarađuje, ili je zarađivao, bilo koji hrvatski trener u Europi.

Guardiola je bio najplaćeniji trener Bayerna s čak 17 milijuna eura godišnje, a iza njega slijedi Ancelotti s godišnjom plaćom od 12 milijuna eura. Ovako visoke plaće bile su im i opravdane, budući da su do tada već slovili kao jedni od najboljih europskih trenera. Što se hrvatskih trenera tiče, Kovač će novim primanjima nadmašiti i kolegu Slavena Bilića, čija je plaća u engleskom West Hamu iznosila četiri milijuna eura godišnje.

Zanimljivo, Zinedine Zidane je na početku svoje trenerske karijere u madridskom Realu 2016. godine imao primanja od 4,3 milijuna eura godišnje, a novi je ugovor dobio tek nakon što je dva puta zaredom osvojio naslov europskog prvaka.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.