Kovač: “Samo realizacija je zakazala”

Kovač: “Samo realizacija je zakazala”

Niko Kovač je zadovoljan igrom naše reprezentacije u Azerbajdžanu...

Kockasti iz Azerbajdžana u Norvešku putuju s novim bodom i put na Euro morat će izboriti na nešto teži način. Vremena za detaljnu analizu što i kako je moglo biti na Bakcell Areni nemamo previše, s obzirom da nas već u nedjelju očekuje dvoboj u Oslu protiv Norveške.

“Idemo dalje, imamo sljedeću utakmicu već za manje od dva dana. Željeli smo pobjedu, ali nismo uspjeli. U prvom dijelu utakmice odlični smo bili u vraćanju izgubljene lopte. Zalaganje je bilo maksimalno, ali kao što je protiv Norveška svaki udarac njihov gol bio i pogodak, danas nije ulazilo”, kazao je izbornik Kovač za službenu stranicu HNS-a.

Nastavio je: “Hrvatska je bila odlična u svih 90 minuta. Imali smo prilike, ali nismo zabili ono što smo izborili. Ako u nogometu ne zabijete, ne možete pobijediti. Dečkima ne mogu ništa zamjeriti, dobro su se borili na ovoj vrućini do zadnje minute i velika šteta je što barem jedna lopta nije ušla u mrežu. No, to je tako u nogometu”

Zaključio je: “Azerbajdžan se dobro branio, no mi smo i blok nekoliko puta prošli. Kako se utakmica približavala kraju, snaga je padala na obje strane. Mislim da smo držali visok tenpo do kraja. Možemo reći da smo očekivali ovakav Azerbajdžan, vidjeli smo njihov pozitivan pomak, razvoj i hrabru igru. Nisu nas iznenadili, dobro su nas zatvorili. Vezni igrači najviše trče i s obzirom na skorašnju utakmicu u Norveškoj odlučio sam se za male promjene te sam poštedio Modrića i uveo Brozovića. Nadamo se pobjedi u Oslu, ali vidjet ćemo kakva će to biti utakmica. Ići ćemo svom snagom po tri boda, o promjenama ćemo odlučiti kada vidimo kakvo je zdravstveno stanje. Mislim da će biti promjena jer imam nekih planova. Mandžukiću nedostaju golovi, ali bit će ih opet svakako.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.