Kovačić: “Mi nemamo volje za treniranje”

Kovačić: “Mi nemamo volje za treniranje”

Mateo Kovačić proslavio je 50. nastup za reprezentaciju.

U jučerašnjoj pobjedi Hrvatske protiv Azerbajdžana 2:1 Mateo Kovačić igrao je do 73. minute upisavši svoj 50. nastup za reprezentaciju. Bio je to povod velikog intervjua našeg reprezentativca za službenu stranicu Chelseaja. Izjavio je: “Nogometom se bavim od svoje treće ili četvrte godine. Imao sam prijatelja koji je počeo igrati s pet godina i rekao je svojoj majci da sam talentiran, a onda je ona razgovarala s mojom majkom i tako sam završio na prvom treningu. Bio sam najmlađi i čak mi je dres bio predug.”

Nastavio je: “Dobro mi je krenulo i brzo sam postao vješt s loptom jer sam igrao sa starijim dječacima. Znao sam se braniti i primijetio sam da imam brzinu. Prvo sam igrao za mali klub iz mog sela, a onda sam otišao u Linz i igrao sam za LASK. Svaku moju utakmicu otac je snimao kamerom i dalje smo ih analizirali. Još čuvam neke od tih snimki i gledam ih kad se želim sjetiti svojih početaka.”

Objasnio je kako je stigao u Dinamo: “U dobi od deset godina igrao sam za LASK u Zagrebu protiv Dinama i impresionirao sam ih. Dvije godine sam bio s njima na natjecanjima da bi onda odlučili omogućiti mojoj obitelji povratak u Hrvatsku. Bio mi je to jedan od najsretnijih dana u životu. Nije bilo lako napustiti prijatelje i školu, ali bilo mi je jasno da ću sve to imati i u Hrvatskoj. No, mojoj je obitelji bilo teško jer su roditelji imali odlične poslove, a i sestre su išle u školu. No, ipak smo odlučili otići i potpuno smo pogodili. Imao sam 12 godine kad sam otišao u Hrvatsku, ali bila je to čudesna momčad. Mi Hrvati smo strašno talentirani, no nemamo volje za treniranje. Jako malo treniramo.”

 No, u dobi od 14 godina stigao je šok u vidu loma noge: “Tada smo svi vjerovali u Boga i bili smo sigurni da ću se oporaviti. Tako je i bilo. Imao sam 16 godina kad sam debitirao za prvu momčad Dinama i bila je to posebna utakmica. Čak sam postigao i pogodak te je to bio dan koji se pamti. Najsretniji je bio otac budući da je najviše propatio tijekom ozljede i njemu sam posvetio taj pogodak, a vjerujem da je sada najponosniji na svijetu.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.