Kovačić propušta San Marino, Ćorić ipak u konkurenciji

Kovačić propušta San Marino, Ćorić ipak u konkurenciji

Mateo Kovačić neće zaigrati protiv San Marina, ali bit će spreman za veliki derbi sa Španjolskom...

Izbornik mlade hrvatske nogometne reprezentacije protiv San Marina u Šibeniku na dispoziciji ipak neće imati Realova veznjaka Matea Kovačića, koji će se suigračima priključiti iz A reprezentacije tek za veliki derbi sa Španjolskom u Rijeci.

Nenad Gračan računao je na fantastičnog kreatora igre u obje nadolazeće utakmice kvalifikacija za Euro, ali Ante Čačić očito je imao druge planove. “Takav je dogovor s izbornikom A vrste. Kovačić će nam se u četvrtak priključiti u Medulinu, gdje ćemo se pripremati za Španjolce”, kratko je pojasnio ‘učitelj’ U21 sastava.

Nejasno je u svemu tome zašto Kovačić treba Čačiću s obzirom na činjenicu da neće igrati u prijateljskom srazu s Rusijom, kao uostalom ni njegov klupski suigrač Luka Modrić, kojega se ne želi forsirati zbog učestalih ozljeda i muke s hvatanjem prave forme.

Gračan protiv San Marina zbog lakše povrede tako neće moći koristiti ni Jozu Šimunovića, no zato je s mladima ipak trenirao Dinamov buntovnik Ante Ćorić, koji će biti u konkurenciji za oba susreta – zanimljivo će tek biti vidjeti hoće li ga i reprezentacija ‘kazniti’ zbog nedavnog javnog istupa i iskazanog nezadovoljstva statusom i odnosom prema njemu u redovima hrvatskoga prvaka.

Utakmica sa San Marinom na rasporedu je u srijedu 11. studenoga, dok Španjolci na riječku Rujevicu pristižu šest dana kasnije.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.