KRENULE PRIPREME ZA SVJETSKO RUKOMETNO PRVENSTVO

KRENULE PRIPREME ZA SVJETSKO RUKOMETNO PRVENSTVO

Svjetsko prvenstvo u rukometu na rasporedu je od 11. do 29. siječnja 2017. godine u Francuskoj

Hrvatska muška rukometna reprezentacija okupila se  povodom početka prve faze priprema za nadolazeće Svjetsko prvenstvo u Francuskoj.  Rukometaši će do 30. prosinca treninge odrađivati  u Ivanić Gradu, a ponovo će na okupu biti već od 01. siječnja 2017. godine.

Na prvi dio priprema stiglo je 16 igrača: Filip Ivić (Vive Tauron Kielce), Ivan Stevanović (PPD Zagreb), Ivan Pešić (Meškov Brest), Jerko Matulić (Nantes), Josip Božić-Pavletić (NEXE), Manuel Štrlek (Vive Tauron Kielce), Lovro Mihić (Wisla Plock), Tin Kontrec (PPD Zagreb), Marko Mamić (Dunkerque), Stipe Mandalinić (PPD Zagreb), Sandro Obranović (Pick Szeged), Lovro Jotić (PPD Zagreb), Luka Cindrić (Vardar), Luka Stepančić (Paris Saint-Germain), Luka Šebetić (PPD Zagreb) i Šime Ivić (Wisla Plock). Ostatak reprezentacije priključuje se početkom sljedeće godine.

Hrvatsku u drugoj  fazi priprema čeka  HEP Croatia Cup u Umagu na kojem će odigrati dvije utakmice s Tunisom i Crnom Gorom. Snage će odmjeriti  8. siječnja protiv Tunisa i dan kasnije s Crnom Gorom.

 “Tunis je dinamičan, sličan Saudijskoj Arabiji. To će biti dobar test iako pripremne utakmice nikad ne pokažu pravu sliku. Novi igrači moraju pokazati da imaju vrijednost i da mogu nadoknaditi one koji su odsutni. Sigurno će biti pod povećalom jer moraju pokazati da imaju kvalitetu za igranje za Hrvatsku. Svi koji su na popisu morat će se potruditi da izbore mjesto u sastavu za Svjetsko prvenstvo”, dodao je Babić uoči nadolazećih pripremnih utakmica.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.