Kriza sportske upravljačke strukture

Kriza sportske upravljačke strukture

Suradnja HOO i Hrvatske asocijacije za sportski menadžment daje nadu za ozdravljenje sporta u Hrvatskoj.

Nakon što je prije nekoliko dana Hrvatski olimpijski odbor ugostio šahovskog velemajstora i europskog prvaka Ivana Šarića, 26. travnja 2018. HOO je otvorio svoja vrata i peteročlanom izaslanstvu Hrvatske asocijacije za sportski menadžment.

Predsjednik HOO-a, Zlatko Mateša, u svoj ured primio predsjednika udruge Ivana Vrankovića, direktora Nina Kapitanovića te članove Marka Mišuru, Josipa Reića i Alojzija Jankovića. Grupa mladih entuzijasta ovom je prigodom predstavila ideje za oporavak hrvatskog sporta prvenstvo u njegovoj upravljačkoj sferi.

Naime, Udruga je i nastala iz potrebe da se kvalitetno riješi pitanje upravljanja sportom kao iznimno važne djelatnosti, a koja je slabo ili nikako definirana Zakonom o sportu.

Marko Mišura istekao je važnost partnerstva s HOO te dodao kako je:

“Važno je pokrenuti stvari, a osobe koje bi se profilirale u ovom segmentu ne moraju nužno imati završen sportski menadžment, mogu biti i pravnici, kineziolozi, ekonomisti, ali s voljom i željom za usavršavanjem u području potrebnom da bi se na najkvalitetniji način upravljalo sportskom organizacijom“

Na sastanku je istaknuta i mogućnost realizacije projekata preko Hrvatske olimpijske akademije.

U ime HOO-a, Mateša je pozdravio ideju o partnerstvu Hrvatske asocijacije za sportski menadžment s nacionalnim odborom te stavio na raspolaganje infrastrukturu i medijske platforme HOA-e.

Već u rujnu ove godine, predstavnici Hrvatske udruge za sportski menadžment sudjelovati će na konvenciji Europske asocijacije u Malmou, a želja im je organizacija kongresa europske udruge 2020. godine kada Hrvatska bude predsjedavala Europskom unijom.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.